Home » ZPRÁVY » MĚSTO LUHAČOVICE » V Luhačovicích začala fungovat nová odstavná plocha

V Luhačovicích začala fungovat nová odstavná plocha

Luhačovice vytvořily novou odstavnou plochu u sídliště v Zahradní čtvrti a Družstevní ulici, která navazuje na systémové řešení parkování zavedené již na sídlišti v Masarykově ulici. Složky Integrovaného záchranného systému tímto místem opět projedou bez problémů. Celkově už byla do technické úpravy plochy, příjezdové komunikace a veřejného osvětlení investovaná částka přesahující 2 miliony korun.

Město tímto podporuje parkování místních obyvatel na sídlištích a opětovně zabezpečuje bezproblémový přístup Integrovaného záchranného systému. Přímo na sídlišti mohou parkovat obyvatelé s trvalým pobytem, lidé bez trvalého pobytu mohou využívat odstavnou plochu v docházkové vzdálenosti. Aktuálně jsou tímto systémem zajištěna sídliště Zahradní čtvrť a Masarykova ul.  Nově je možné parkovat v těchto lokalitách denně od 7.00 do 18.00 hod. bez omezení. Mimo tuto dobu v čase od 18.00 do 7.00 hod. je parkování umožněno pouze majitelům vjezdových oprávnění vydaných městem. Dvě karty zdarma na domácnost jsou pouze pro občany s trvalým pobytem vlastnící řidičský průkaz a nejsou omezeny na SPZ auta. Pro sídliště v Družstevní ulici se nyní chystá projektová dokumentace lávky pro pěší přes řeku, která přímo propojí tuto lokalitu s připravenou odstavnou parkovací plochou a tím i zde vyřeší nedostupnost parkovacích míst. Tímto řešením se zároveň odlehčí parkovací situaci přímo u bytových domů.

„Velmi důležitým krokem je i to, že jsme zajistili na základě opakovaných podnětů bezproblémový průjezd našich vozidel pro sběr odpadu a zajistili přístup vozidel záchranné služby či hasičů, kteří mnohdy neměli kudy projet. Cílem této úpravy je dosáhnout spravedlivějšího systému pro naše občany, kteří se do těchto lokalit vracejí večer z práce a marně hledají, kam odstavit své vozidlo. Omezit všechny, kteří tam nechávají stát auta delší dobu a většinou tam ani nebydlí. A i když ani majitelé nemají stoprocentní garanci parkovacího místa, z reakcí vnímám, že nová úprava parkování je úspěšná. Věřím, že tím brzy pomůžeme obyvatelům sídliště v ulici Družstevní, kde je parkování z celého města nejsložitější,“ vysvětluje starosta Marian Ležák.

Nový způsob parkování si obyvatelé Luhačovic opravdu pochvalují. „Tento systém parkování je pro nás opravdu důležitý. Největší problémy byly o víkendu, kdy veškerá parkoviště obsadili návštěvníci města a my jsme v podstatě neměli kde zaparkovat,“ popisuje Radek Kaniok z Luhačovic. „I ve všední dny bylo parkoviště zcela zaplněné a mnohdy tudy nemohli projet ani hasiči. Některá auta stála na parkovišti i celou zimu,“ vysvětluje Luhačovjan Kamil Turza.

 

parkování1

parkování2

tz.
Foto: Město Luhačovice

 

, , ,
F