Home » ZPRÁVY » MĚSTO LUHAČOVICE » Luhačovice začínají s veřejností komunikovat přes nový web

Luhačovice začínají s veřejností komunikovat přes nový web

Město Luhačovice přináší nový atraktivní web. Stránky v novém designu spustila radnice v těchto dnech na doméně mesto.luhacovice.eu. „V souvislosti s nedávným zavedením nové vizuální identity jsme samozřejmě počítali také s přeměnou webových stránek, které chceme mít moderní a přizpůsobené tomuto stylu a celkovému pojetí. Protože ale město Luhačovice nikdy nebylo majitelem domény luhacovice.cz a máme připraveny zásadní změny, rozhodli jsme se vytvořit novou platformu na doméně „eu“. Tu budeme dále vylepšovat a přizpůsobovat návštěvníkům stránek,“ vysvětlil starosta Marian Ležák.

Na stránkách www.mesto.luhacovice.eu lidé již nyní naleznou informace městského úřadu, na které byli dosud zvyklí. Během několika týdnů pak město představí na příbuzné doméně luhacovice.eu kompletní stránky určené turistům a dalším návštěvníkům. Město se tak později už nebude podílet na projektu www.luhacovice.cz, na kterém dlouhodobě participovalo se společností AVONET, s. r. o., která má v Luhačovicích sídlo. Na stávajícím webu zatím spolupráce trvá a stránky typu „eu“ a „cz“ jsou v současné době vzájemně propojeny. Přestože se město začíná vydávat vlastní cestou, starosta vnímá dosavadní spolupráci jako oboustranně přínosnou. „Jsem rád, že se rozcházíme přátelským způsobem, který v budoucnu nevylučuje další spolupráci,“ dodal starosta.

Dosavadní roky spolupráce hodnotí pozitivně také zakladatel společnosti Tomáš Máčalík: „AVONET poskytoval doménu luhacovice.cz a technické řešení pro společný projekt s městem i pro samostatné stránky radnice po dobu 16 let, takže z pohledu internetu se jedná opravdu o dlouhodobé a úspěšné partnerství. Rozumíme ambici města mít vlastní web a rozcházíme se kultivovaně.“

Obyvatelům a návštěvníkům města tak bude v budoucnosti k dispozici jak stávající turistický web www.luhacovice.cz, který se bude modernizovat, tak i nový městský portál www.luhacovice.eu. Ve variantě domény „eu“ se obdobně město Luhačovice začalo již nyní prezentovat také na facebookovém profilu luhacovice.eu nebo na shodně nazvaném účtu na Instagramu.

tz.

 

, ,
F