Home » ZPRÁVY » MĚSTO LUHAČOVICE » Začala oprava luhačovického autobusového nádraží, nástupiště se dočasně přesunula o 250 metrů

Začala oprava luhačovického autobusového nádraží, nástupiště se dočasně přesunula o 250 metrů

V pondělí 4. května začala dlouho plánovaná přestavba luhačovického autobusového nádražní v moderní dopravní terminál.

„Autobusy proto nyní zastavují v náhradních zastávkách umístěných za budovou ČD. Tento týden bude na autobusovém nádraží provedeno vytýčení sítí. Samotné stavební práce s uzavřením průjezdu přes nádraží začnou v pondělí 11. května,“ informoval místostarosta Jiří Šůstek, který má v kompetencích investice města.

Zhotovitelem stavby je firma COLAS CZ, a.s., práce na terminálu mají být hotovy do konce září. Stavbu budou provázet dopravní uzavírky v dané lokalitě. Nový terminál zvýší bezpečnost pro cestující, přinese komfortnější možnosti přestupů mezi různými druhy dopravy i ekologicky zpracované zastávky, jejichž střecha bude pokryta zelení. Dosavadní točna pro autobusy, přiléhající k nádraží, bude přebudována v kruhový objezd. Ten oblá křižovatka s točnou připomínala, takže někteří řidiči si i přes dopravní značení nebyli jisti předností v jízdě. Při přestavbě nádraží v moderní terminál se vymění  povrchy vozovky a dláždění chodníků a nástupišť. Největší letošní investice města vyjde cca na 18 milionů Kč, z toho část pokryje dotace  z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši do 7 milionů Kč.

 

All-focus

tz.
Foto: Město Luhačovice

 

, , ,
F