Home » ZPRÁVY » OSTATNÍ ZAJÍMAVOSTI » SKRZ PRSTY – KONEC ŠKATULKOVÁNÍ

SKRZ PRSTY – KONEC ŠKATULKOVÁNÍ

Akce je z důvodu epidemiologické situace zrušena!

Již 18. března 2020 proběhne v prostorách zlínského Baťova institutu 14l15 sedmý ročník festivalu Skrz Prsty, který je organizován studenty Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně. Projekt otevírá kontroverzní témata, která jsou tabuizována, jsou společensky problematická a často se na ně nahlíží právě “skrz prsty.“ Letos se festival zaměří na téma DISKRIMINACE a jeho cílem bude informovat veřejnost nejen o tomto pojmu, ale i o skutečnostech s ním spojených.

S tématem letošního sedmého ročníku festivalu se zajisté někdy v životě setkal každý z nás. Posláním tohoto ročníku je přiblížit problematiku diskriminace, a rozšířit obzory široké veřejnosti o diskriminaci všeho druhu. Pozornost budeme věnovat utiskování a znevýhodňování pohlaví, sexuální orientaci, barvy pleti, tetování nebo třeba handicapu.

Akce proběhne 18. března 2020 v prostorách Baťova institutu 14l15 ve Zlíně a jak už bývá zvykem, i tento rok nás čekají zajímavé projekce dokumentů, panelové diskuze a poutavé přednášky s řečníky, u nichž se můžeme těšit na známá jména. Vše bude doplňovat bohatý doprovodný program s populárními tatéry a čeká nás i autogramiáda knihy. Samotnou akci bude jako každoročně uzavírat afterparty.

Našim cílem není každého přesvědčit, ale vyvolat diskuzi, sdílet svoje názory a bavit se o kladech a záporech. Festival chce odkrýt realitu, na kterou lze nahlížet z vícero úhlů. Bude se snažit otevřít oči těm, kteří vytvářejí nesmyslné hranice mezi akceptovatelným a nepřípustným a pomůže najít vlastní odpovědi. Chce světu ukázat, že není nezbytné upozorňovat na odlišnosti ostatních.

O tom, že i přes všechny rozdíly jsme stále sobě rovní lidé a nejen o tom bude sedmý ročník festivalu Skrz Prsty.

Vice informací naleznete na: www.skrzprsty.cz

nahled
tz.
Karolina Staniczková

 

, ,
F