Home » ZPRÁVY » OSTATNÍ ZAJÍMAVOSTI » Nemocnice Zlínského kraje vyhlašují plošný zákaz návštěv

Nemocnice Zlínského kraje vyhlašují plošný zákaz návštěv

Plošný zákaz návštěv vyhlašují v těchto dnech nemocnice Zlínského kraje. Reagují tak na doporučení krajských hygieniků, kteří dnes upozornili, že aktuálně došlo k výraznému nárůstu počtu chřipkových onemocnění a zvýšil se také výskyt akutních respiračních onemocnění v celém kraji. Zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních platí od pátku 31. ledna v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně a také Kroměřížské nemocnici, od soboty 1. února 2020 pak v Uherskohradišťské a Vsetínské nemocnici. Ve všech čtyřech nemocnicích Zlínského kraje je platný do odvolání.

„Takový vývoj jsme očekávali, chřipek bohužel opravdu rapidně přibývá a nezvykle teplý leden k tomu jen přispěl. Zákaz návštěv je pro pacienty i jejich blízké vždycky nepříjemný, proto jim děkujeme, že situaci chápou. Jde přece jen o zdraví našich pacientů, jejich stav by se případným přenosem infekce zvenčí mohl zkomplikovat, čemuž chceme tímto opatřením předejít,“ vysvětlil důvody vyhlášení plošného zákazu Radomír Maráček, předseda představenstev nemocnic Zlínského kraje.

Podle dnešní zprávy Krajské hygienické stanice Zlínského kraje došlo v pátém kalendářním týdnu letošního roku k vzestupu hlášených akutních respiračních infekcí o 41 procent, přičemž celková nemocnost dosáhla ke dni 31. 1. 2020 hodnoty 1951 nemocných na 100 000 obyvatel. Výrazný vzestup se podle hygieniků projevil zejména ve výskytu chřipkových onemocnění a to dokonce o 218 procent.

IMG_20141111_075513

tz.

 

F