Home » ZPRÁVY » KRIMI » Opilý řidič vystoupil z vozidla s plechovkou piva v ruce

Opilý řidič vystoupil z vozidla s plechovkou piva v ruce

Policisté z Luhačovic zastavili během víkendu o půl deváté večer v rámci běžné služby šestadvacetiletého muže z obce u Luhačovic, který řídil osobní vozidlo pod vlivem alkoholu, aniž by byl držitelem řidičského oprávnění.

Jakmile policisté zastavili vozidlo Škoda Felicia, vystoupil z něj řidič s plechovkou piva v ruce. Na první pohled bylo jasné, že za volant neusedl střízlivý. Dechová zkouška prvotní odhad policistů potvrdila. Displej přístroje ukázal hodnotu 1,73 promile alkoholu. Muž policistům vysvětlil, že od dvanácti hodin vypil čtyři dvanáctistupňová piva a panáka tvrdého alkoholu. Před řízením vozidla ho nezastavila ani skutečnost, že není držitelem řidičského průkazu.

Poté, co se mladý muž s policisty odebral na služebnu, vyjádřil lítost nad svým nezodpovědným jednáním a slíbil, že se to už víckrát nebude opakovat. Vzhledem k tomu, že se jedná o sedmkrát trestaného recidivistu, který má v rejstříku trestů záznamy jak pro majetkovou, tak pro násilnou trestnou činnost, a který je navíc v současné době v podmínce, nemá jeho tvrzení příliš důvěryhodný základ. Z výkonu trestu se vrátil koncem září.

Policisté navíc stejného muže zastavili jako řidiče vozidla již podruhé, poprvé to bylo v polovině listopadu. Tehdy měl pozitivní nejen test na alkohol, ale také na test na přítomnost drog, konkrétně na amphetaminy. Řidič se i tehdy přiznal k požití vysokého množství alkoholu i k užití drog před jízdou.

Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí muži v případě jeho odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitý trest.

Paragraf2-600x400

tz.
por. Bc. Monika Kozumplíková

 

,
F