Home » ZPRÁVY » MĚSTO LUHAČOVICE » Turisté vzali Luhačovice útokem: infocentrum hlásí 500 návštěvníků denně, hoteliéři plnou kapacitu

Turisté vzali Luhačovice útokem: infocentrum hlásí 500 návštěvníků denně, hoteliéři plnou kapacitu

Luhačovice v těchto dnech zažívají velký nápor návštěvníků. I na běžně hojně navštěvované lázeňské město je jejich příliv nevídaný. Na první pohled je to zřejmé z informací místního infocentra. „Denně teď máme u nás až kolem 500 návštěvníků. Takový nápor jsme snad nezažili, a to v posledních letech počet turistů, kteří k nám chodí, stále stoupá,“ informovala Terezie Bartoníčková z Městského turistického informačního centra, které funguje při domu kultury Elektra.

Plnou vytíženost hlásí největší z poskytovatelů ubytování, akciová společnost Lázně Luhačovice, která nabízí na 1300 lůžek v řadě různých hotelových zařízení. „Jedeme na plno a dá se říct, že kapacita je plně vyprodaná. Místa lze sice občas i tak sehnat, ale je to v případech, že někdo na objednaný pobyt z nějakých důvodů nedorazí nebo objednávku těsně před nástupem stornuje,“  poznamenal Jiří Dědek, výkonný ředitel Lázní Luhačovice, a.s.  Jak je tedy patrné, zájem nijak negativně neovlivnila ani letošní oprava známé luhačovické kolonády.

Vyprodáno mají také v hotelu Pohoda u Luhačovické přehrady, který disponuje 183 lůžky. „Až na úplné výjimky, kdy se občas objeví třeba jeden volný pokoj, je zcela vyprodáno a to v podstatě až do konce prázdnin. Nenabízíme proto už ani žádné last moment pobyty, zkrátka máme úplně plno,“ přiblížil ředitel hotelu Josef Michálek. Že jsou Luhačovice plné turistů, je podle něj výsledkem usilovné spolupráce. „Radnice i podnikatelé se spojili k intenzivní propagaci luhačovického regionu a příval návštěvníků dokazuje, že to přináší ovoce,“ poznamenal Michálek.

Vytížení kapacit hlásí i další poskytovatelé ubytování. „Úplně vyprodáno jsme měli tento týden a také před 14 dny,“ poznamenala třeba provozní vedoucí hotelu Ambra Anna Návojová. Ani když jsou u nich aktuálně nějaké volné pokoje, nemohou se prý ale radovat všichni zájemci. „Volné jsou případně pouze menší pokoje, vícelůžkové apartmány, které tak rády využívají rodiny s dětmi, jsou plně vytížené,“  sdělila Návojová. Dodala, že Ambra má 54 pokojů s cca 110 lůžky (někde jsou navíc možnosti přistýlek). Plno hlásí třeba i další z velkých zařízení, Lázeňský léčebný dům Praha. „Volných míst máme teď velmi málo,“ potvrdila majitelka Anna Kneblová. Lidé, kteří by si ještě v létě rádi Luhačovic užili a nemají ubytování zatím zajištěno, si úplně zoufat ale nemusejí. Z větších hotelů, které jsme oslovili, nám potvrdila ne tak zanedbatelnou část volné kapacity ředitelka hotelu Harmonie Martina Valčíková. Nutno ovšem dodat, že vyprodat tento hotel do posledního místečka se obvykle nestává, vždyť budovy Harmonie I. a II. nad Luhačovickou přehradou skýtají dohromady kapacitu přes 500 lůžek.

Zcela zaplněnou kapacitu naopak hlásí třeba jeden menších podniků, a to Penzion Monika v samotném centru Luhačovic. Šestice pokojů s celkově 17 lůžky je zaplněna na celé léto „Nejbližší termín, kdy je něco volné, máme 25. srpna,“ popsala provozovatelka penzionu Iveta Jahodová. Jiný penzion Pomněnka hlásí ještě pár míst volných, jak sdělila vedoucí tamní recepce Markéta Plášková. „Někdy lidé pobyt zruší, tak teď máme 4 pokoje volné,“ poznamenala Plášková.

tz.

 

, , , , , ,
F