Home » ZPRÁVY » KRIMI » Policie varuje seniory před podvodníky

Policie varuje seniory před podvodníky

Zlínští policisté šetří už druhý případ pokusu o podvod seniorky ve Zlíně. V prvním případě seniorka dala podvodníkovi dva tisíce korun, ve druhém však jeho lest prohlédla a o peníze ji nepřipravil.

U obou seniorek ve věku čtyřiasedmdesát a sedmaosmdesát let probíhala nezvaná návštěva podvodníka v sobotu 9. února odpoledne velmi podobně. Zaklepal na dveře a chtěl vstoupit dovnitř a něco důležitého seniorce říct. Když ho žena vpustila dovnitř, zavřel za sebou zevnitř dveře a chtěl po ní dva tisíce korun. Prý pro policisty, kteří mu vzali řidičský průkaz, a on je potřebuje podplatit, aby mu ho vrátili. Oběma ženám zdůraznil, aby to nikomu neříkaly. Snažil se v nich vzbudit dojem, že se znají. Mladší z obou žen muži peníze dala a až po týdnu, když jí je nevrátil, což slíbil, událost oznámila na policii. Starší z žen se nedala obalamutit, muži řekla, že ho nezná a že peníze nemá. Poté muž odešel.

Zlínští policisté po pachateli pátrají, oba případy prozatím prověřují jako přestupek proti majetku.

Není vyloučeno, že se tentýž muž ve věku kolem čtyřiceti let, štíhlé postavy, vysoký asi 180 cm, s krátkými prošedivělými vlasy pokusil či pokusí okrást další seniory. Pokud se dostanete do podobné situace, neváhejte a obraťte se na linku tísňového volání policie.

V žádném případě nedávejte peníze lidem, které osobně neznáte!

IMG_2781

por. Bc. Monika Kozumplíková

 

,
F