Home » ZPRÁVY » HZS » Požár rekreačního objektu

Požár rekreačního objektu

V neděli 14. 10. 2018 šestnáct minut po deváté hodině večerní přijalo krajské operační středisko oznámení o požáru rekreačního objektu v obci Provodov na Zlínsku.

Vyhlášený poplach měli profesionální hasiči ze stanice Zlín a dobrovolné jednotky z Provodova a Březůvek. Jednotky na místo vyjely se čtyřmi cisternami. Po příjezdu na místo velitel zásahu potvrdil požár obydlí a na místo si vyžádal i vyšetřovatele příčin požárů. Po průzkumu místa události si velitel zásahu zažádal o dvě posilové jednotky, a to z Pozlovic a z Želechovic nad Dřevnicí.

Požár zachvátil střechu objektu, stromy a uskladněné dřevo v její těsné blízkosti. Hasiči nasadili tři hasební proudy a během krátké chvíle měli požár pod kontrolou. V deset hodin vyhlásil velitel zásahu lokalizaci požáru. Díky rychlému zásahu hasičů se požár nedostal do vnitřních prostor budovy. Hasiči následně provedli kontrolu termokamerou a dohašovali skrytá ohniska. Při zásahu museli hasiči ochlazovat i okolí objektu, který se nachází v lese a v jeho těsné blízkosti jsou vzrostlé stromy. V době vzniku požáru se uvnitř budovy nikdo nenacházel.

Příčina a výše vzniklé škody není dosud známa.

14.10.18

por. Mgr. Lucie Javoříková
tisková mluvčí HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje

 

,
F