Home » ZPRÁVY » LÁZNĚ LUHAČOVICE » Přijeďte si do Luhačovic pro originální lavičku od přímo od sochaře

Přijeďte si do Luhačovic pro originální lavičku od přímo od sochaře

Mimořádně oblíbenou kulturní akci v Luhačovicích je řezbářské sympozium, které se letos bude konat ve dnech 4. až 9. června. Sympózia se účastní Martin Bořuta, Martin Cigánek, Petr Krajíček, Zdeněk Matyáš  Jiří Hajda a Jiří Várblík. Téma pro letošní 6. ročník je „Vyber si svou lavičku!“. Každý z řezbářů vyrobí lavičku, kterou můžete mít na své zahradě i vy! Sledujte mistrovskou práci po celý týden v parku před hotelem Jestřabí. Ve čtvrtek a v pátek atmosféru zpříjemní hudební vystoupení. Dokončená díla si můžete prohlédnout na slavnostní vernisáži v sobotu 9. června od 14.30 hodin. V programu vystoupí cimbálová muzika Korečnica. Informuje o tom Ing. Jiří Dědek, MBA, výkonný ředitel Lázní Luhačovice, a.s.

„S ohledem na velký úspěch po roční pauze opakujeme téma výroby laviček. V roce 2016 vyráběli mistři řezbáři lavičky, křesla nebo trůny poprvé a zájem návštěvníků o odkoupení některého z hotových děl byl tak velký, že se na většinu z nich nedostalo. Proto jsme se rozhodli toto téma zopakovat. Hosté mohou celý týden sledovat, jak se pod rukama řezbářů mění dubové kmeny na lavičku či křeslo, které mohou ozdobit i jejich zahrádku či terasu,“ zve J. Dědek.

Lázně Luhačovice, a. s., jsou největším soukromým organizátorem veřejného kulturního programu v Luhačovicích. I letos připravují v Lázeňském divadle celou řadu pořadů jak z dramatického, tak i hudebního žánru, k nimž patří především prestižní Festival Janáček a Luhačovice. Dramaturgie Kulturního léta nabízí renomované divadelní soubory a herecké osobnosti, proslulé pěvecké divy či sólisty a orchestry. Velké pozornosti a oblíbenosti se těší Akademie Václava Hudečka. Své stálé příznivce má přehlídka komorní divadelní tvorby Divadelní Luhačovice, Luhačovická divadelní sešlost i Luhačovické řezbářské sympozium. Příjemnou pohodu a odpočinek najdou hosté i při kolonádních koncertech, které rozeznívají v letním období Lázeňské náměstí. V mimosezónním období připravují lázně nabídku klubových programů v Night clubu hotelu Alexandria, kde se zároveň po celý rok pořádají pravidelné taneční večery.

JfGhoB81C-BfoKWIUqG1xO8ie8L_8Ye6BLP_Rk4iVqN01mTbqHJfnn1QhxoJXBMmpGifMhI

tz.
Foto: Lázně Luhačovice

 

, , ,
F