Home » ZPRÁVY » KRIMI » Před jízdou se posilnil alkoholem

Před jízdou se posilnil alkoholem

Honičku s řidičem, který nedbal výzev k zastavení vozidla, mají za sebou policisté z Luhačovic. Muž nakonec zastavil, odmítl však zkoušky na přítomnost alkoholu i drog. Za řízení vozidla v době, kdy má soudem řízení všech vozidel zakázáno, mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

V neděli 25. 3. 2018 před polednem policisté při své službě zahlédli před obcí Velký Ořechov podezřelé vozidlo. Jeho řidič totiž poté, co uviděl policisty, zazmatkoval a namísto plánovaného odbočení pokračoval v jízdě, navíc zvyšoval rychlost a snažil se policistům ujet. Policisté ihned zapnuli světelné i výstražné zvukové znamení a řidiče pronásledovali. V obci ho dostihli, ale řidič se snažil vycouvat a policistům opět ujet. Jeden z mužů zákona vyběhl z vozidla a snažil se řidiče z jeho vozu vytáhnout, ale muž opět ujel. Policisté mezitím od operačního důstojníka zjistili, že se pravděpodobně jedná o muže, který má soudem zakázáno řízení od konce loňského roku až do dubna roku 2019. Po několika dalších kilometrech pronásledování řidič konečně zastavil. Policisté ho zadrželi a muž jim vysvětlil, že ujížděl, protože si dal před jízdou pár panáků. Dechovou zkoušku i zkoušku na přítomnost drog však odmítl.

Policisté devětatřicetiletému muži z obce na Uherskohradišťsku v následujících dnech sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Navíc ho u příslušného úřadu čeká pokuta od 25 do 50 tisíc korun a další zákaz řízení za odmítnutí zkoušek na přítomnost alkoholu i drog.

IMG_20150506_152015-600x400

nprap. Monika Kozumplíková

 

,
F