Home » ZPRÁVY » SPORT » FK Luhačovice zvítězil na jubilejním 40. ročníku Lázeňského poháru

FK Luhačovice zvítězil na jubilejním 40. ročníku Lázeňského poháru

Po zisku titulu v krajském přeboru nás čekal v nové sezóně první úkol získat Lázeňský pohár na jubilejním 40. ročníku.

V Pátek 21. 7. jsme se sešli v kabinách, abychom pobalili dresy a výbavu a vyrazili směr Jánské lázně. Po dlouhé cestě jsme dorazili do místa určení v pozdních večerních hodinách a po ubytování jsme vyrazili nasát nepopsatelnou tradiční atmosféru „lázeňáku“ jak se již zmíněnému poháru přezdívá a pobavit se s přáteli, kteří se sejdou jednou za rok a sjedou se z celé České Republiky. Turnaj má již tradiční účastníky a to FK Luhačovice, Jáské Lázně, Železnice, Konstantinovy lázně, Lázně Bělohrad, Klimkovice, Mšené Lázně a Velichovky.

Základní skupinu jsme rozjeli v 10:30 soubojem s domácím celkem a to Jánskými Lázněmi.

Utkání bylo zejména v první půli dost vyrovnané, ale koncem první půle se prosadil Popelka 1:0. Do druhé půle jsme vstoupili lépe a po chvíli se prosadil Ondra Červenka 2:0. Chvíli na to se domácímu celku podařilo snížit a to když se prosadili po přísně nařízené penaltě. Domácí se snažili o vyrovnání, ale z rychlého protiútoku se prosadil po druhé v utkání Ondra Červenka. Chvíli na to zvýšil na 4:1 Zámorský a v samotném závěru přidali domácí ještě čestný úspěch 4:2.

Druhým soupeřem byla ve 14:30 Železnice

Toto utkání se nám podařilo asi ze všech na turnaji nejlépe. Železnici jsme pustili za celé utkání jen do jedné za to obrovské šance, ale samostatný únik zhasil Coufalík. Jinak to byla prakticky celé utkání hra na jednu branku a po dvou brankách Ondry Červenky a jedné Honzy Jelínka jsme zvítězili 3:0.

S téměr s jistotou vítězství ve skupině a tím účasti Nedělního finále jsme nastoupili v posledním utkání dne proti celku z Konstantinových Lázní

Do utkání jsme vstoupili uvolněně a ujali se v první puli vedení po krásné brance Peška z voleje. Ve druhém poločase jsme hostům dovolili vyrovnat po krásné střele do šibenice. Po této brance se dostal do branky asi nejmladší účastník turnaje Michal Piják mladší i když svou účastí na turnajech by zastínil nejednoho mazáka, jelikož jezdi se svým otcem na turnaje už od 8 let. V samotném závěru mohli hosté utkání rozhodnout z penalty, ale Piják úmysl střelce vystihl a bravurně zakročil. V následném rozstřelu naprosto zhypnotizoval střelce Konstantinek a dva pokusy zneškodnil! Získali jsme tak dva body a čekalo nás nedělní finále!

Do Nedělního finále se trochu překvapivě probojoval celek ze Mšených lázní

Mšené Lázně pro které to byla historická možnost získat titul z jednoho z nejstarších poháru v republice si vědomi naší síle spoléhali především na pozornou obranu. Dlouho se nám nedařilo překonat pozornou obranu, ale v závěru první půle se to přeci jen podařilo a to když se prosadil po rohovém kopu Ondra Červenka 1:0. Druhou půli se hrál vyrovnaný fotbal, ale naše obrana odolávala a když se na konci zápasu prosadil Suchý z pokutového kopu mohla vypuknout v naších řadách euforie ze zisku krásného broušeného poháru!

Ondřej Červenka se navíc stal nejlepší střelcem turnaje!!!

lázenák_40.1

Autor: FK Luhačovice

 

, ,
F