Home » ZPRÁVY » HZS » Vážná dopravní nehoda osobního auta a motorky u Petrůvky

Vážná dopravní nehoda osobního auta a motorky u Petrůvky

Na místě vážné dopravní nehody u Pozlovic na Zlínsku zasahovali ve čtvrtek 8. 6. 2017 profesionální a dobrovolní hasiči, záchranáři, policisti a vrtulník letecké záchranné služby.

V 17:48 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o dopravní nehodě motocyklu na komunikaci mezi Pozlovicemi a Petrůvkou. Oznamovatel také uvedl, že zraněný motorkář zůstal ležet na louce mimo komunikaci a jeho stroj hoří.

Na místo události byly vyslány jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Luhačovic. Po příjezdu velitel zásahu upřesnil, že se jedná o nehodu motocyklu a osobního vozidla. Jeden z profesionálních hasičů asistoval záchranářům při ošetřování vážně zraněného řidiče motocyklu, ostatní příslušníci jednotky likvidovali požár, který po proražení nádrže zachvátil celý motocykl zaklíněný pod svodidlem. Po ošetření byl zraněný motorkář transportován vrtulníkem letecké záchranné služby do nemocnice.

V osobním vozidle cestovalo mimo řidičky i malé dítě. To bylo převezeno k dalšímu ošetření a kontrole sanitou zdravotnické záchranné služby. Ještě před odjezdem dostalo od hasičů plyšového maskota dráčka Záchranáčka. Řidička vozidla vyvázla z nehody bez zranění.

Po uhašení požáru, zabezpečení místa nehody a transportu zraněných zůstali na místě zásahu pouze profesionální hasiči, kteří po zadokumentování nehody policisty dokončili likvidační a úklidové práce. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byl provoz na komunikaci zastaven.

8.6.17 (2)

8.6.17 (1)

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje

 

, , , ,
F