Home » ZPRÁVY » KULTURA » Do Luhačovic zavítá úspěšná křesťanská skupina Adorare

Do Luhačovic zavítá úspěšná křesťanská skupina Adorare

Adore

Skupina Adorare přijala pozvání Charity Luhačovice zahrát a zpívat v luhačovickém kostele. Představí se nám v rámci benefičního koncertu na podporu činnosti místní charity. Nenechte si proto ujít nezapomenutelný hudební zážitek v neděli 25. září v 15:00 v kostele Svaté rodiny Luhačovice pod záštitou Města Luhačovice a za podpory Farnosti Luhačovice, Pozlovice a Horní Lhota.

Adorare je křesťanská hudební skupina, společenství přibližně 25 mladých lidí převážně z farnosti Valašské Klobouky. Na zkouškách a adoracích se schází v kostele ve Študlově.

Název „Adorare“ souvisí s modlitbou adorace, tzn. „klanění se“ Bohu. Tomu také, dle slov skupiny, nejvíce vděčí za to, že jejich společenství existuje a že Boha mohou oslavovat také hudbou a zpěvem.

Kromě vlastní tvorby, na kterou se orientují nejvíce, hrají i skladby převzaté (ze zpěvníků Hosana 1-3, Koinonia, Celým srdcem a ze zpěvníků ze setkání mládeže /Tábor, ACTIV8/), občas zpracují i písně nějakého zahraničního křesťanského interpreta, kterou zpívají v češtině nebo slovenštině.

Jak vlastní, tak převzaté písničky se snaží co nejvíc přiblížit mladým lidem, oživit je a dát jim „moderní“ aranžmá za použití nástrojů jako jsou bicí nebo třeba elektrická kytara.

„Začínali jsme jako malá vesnická schola, zpočátku pod vedením našich maminek (naše počátky sahají do roku 1994). Později se našeho vedení ujala Anička Cahlová. Po jejím odchodu v roce 2001 jsme se snažili vést sami. Pod názvem Adorare jsme poprvé vystoupili na hudebním festivalu „Hradní tóny“ v Brumově-Bylnici v červnu 2006. V té době měla naše skupina kolem patnácti členů. Postupně jsme se však začali rozrůstat až do podoby dnešního velkého společenství (především díky adoracím, na které jsme zvali kamarády a známé, z nich se později celá řada stala našimi členy).

Na podzim 2007 nám vyšlo první CD „Voláme k Tobě“. To obsahuje 14 písní (z toho 13 vlastních skladeb). O tři roky později se nám podařilo vydat druhé cédéčko „V otázkách“, tentokrát už pouze s vlastními skladbami (celkem 14). Mezitím jsme odehráli řadu koncertů, mj. třeba v létě 2008 na setkání mládeže na Velehradě (ActIv8), na Primfestu ve Valašských Kloboukách, na Festivalu pod věží ve Zlíně nebo na festivalu Slezská lilie v Ostravě. Doprovázeli jsme také Celostátní setkání animátorů v Kroměříži (2010) a Celostátní setkání mládeže ve Žďáru nad Sázavou (2012).“ Uvádí ke své historii skupina Adorare na svých webových stránkách www.adorare.cz.

tz.
Anna Martincová

 

, ,
F