Home » ZPRÁVY » LÁZNĚ LUHAČOVICE » Říční a sluneční lázně v Lázních Luhačovice jsou i letos otevřeny

Říční a sluneční lázně v Lázních Luhačovice jsou i letos otevřeny

Lázně Luhačovice, a. s., i letos otevřely v letní sezóně pro veřejnost unikátní historický areál Říčních a slunečních lázní, který je kulturní památkou. Postavil je v roce 1903 nejvýznamnější slovenský architekt Dušan Jurkovič, kterého proslavila i další dodnes zachovaná díla v Luhačovicích (Jurkovičův dům, Jestřábí, Chaloupka, Vodoléčebný ústav,…).

Návštěvníci zde mají možnost za celodenní vstupné 70 Kč (děti a hosté ubytovaní v zařízeních Lázně Luhačovice, a. s., mají 50 % slevu) strávit příjemný letní den sluněním na lehátkách. Z technických důvodů však není možné koupání. V ceně je možnost využití sprch, lehátek se slunečníkem a zapůjčení rekreačního badmintonu. Každý platící návštěvník navíc obdrží láhev minerální vody zdarma. Můžete vstoupit a občerstvit se nealko nápoji, pivem a zmrzlinou nebo strávit příjemný letní den sluněním na lehátkách. Děti do 3 let mají vstup zdarma, půldenní vstup (do/od 14:00 hod.) je za 40 Kč. Provozní doba je za příznivého počasí po celý srpen, od pondělí do neděle, 10:00 – 17:30 hod.

V Říčních a slunečních lázních jsou dodnes zachované unikátní převlékací dřevěné kabiny s původním vybavením. Areál běžně není využíván, i když jeho funkce nebyla změněna. Důvodem je existence přísných hygienických norem na koupání v bazénech, které znemožňují koupání v neupravené říční vodě. Lázně Luhačovice však nadále uvažují s přestavbou Říčních a slunečných lázní, spolu s nedalekými souvisejícími objekty. Základním kritériem připravované rekonstrukce je zachování architektonické a památkové hodnoty staveb.

LL-Riecnekupele6

tz.
Foto: Lázně Luhačovice

 

, ,
F