Home » ZPRÁVY » KRIMI » KRIMI - Luhačovicko » V Pozlovicích řádil sedmatřicetiletý psychicky narušený muž

V Pozlovicích řádil sedmatřicetiletý psychicky narušený muž

Hned dvou trestných činů, a to porušování domovní svobody a poškození cizí věci, se dopustil sedmatřicetiletý muž svým řáděním u sousedů v obci Pozlovice.

V prvním případě v nočních hodinách dne 18. 3. 2016 přelezl muž uzavřenou bránu a vnikl na oplocený pozemek svých sousedů. Tady dřevěným špalkem poškodil zaparkované vozidlo VW Multivan. Poté kopnutím nohou poškodil i dřevěné vstupní dveře do domu. Způsobil tak svým jednáním škodu za téměř sto tisíc korun.

Ve druhém případě řádil u stejných sousedů odpoledne dne 23. 3. 2016 po předchozí slovní rozepři s jednašedesátiletým sousedem. Když odjížděl, hodil mu do zadní části jeho vozidla ocelovou tyč, čímž vznikla škoda ve výši jednoho tisíce korun. To však muži nestačilo a po odjezdu souseda vnikl opět na jeho uzamčený pozemek. Přinesl si i od svého domu žebřík, vylezl po něm na střechu sousedova domu a pak železnou tyčí rozbil okno, kterým vnikl do pracovny v podkroví. Železnou tyčí postupně rozbil vybavení místnosti. Poté se po schodišti přesunul do přízemí domu. Opět tyčí postupně ničil zařízení. Nejprve řádil v kuchyni, kde poškodil kuchyňskou linku a vitrínu, poté v obyváku. Přes dveře terasy se dostal opět z domu ven a utekl pryč. V tomto případě majitelům domu způsobil muž škodu přesahující dvě stě tisíc korun.

Majitelé po příjezdu domů nevěřili vlastním očím a ihned volali policisty. Policejní hlídka krátce na to pachatele zadržela. Lékařka vzhledem ke stavu pachatele rozhodla o jeho převozu do psychiatrické léčebny v Kroměříži. Policisté již muži sdělili obvinění z trestného činu porušování domovní svobody a poškození cizí věci a také podali návrh na vzetí muže do vazby, což soud akceptoval a muž byl tak v sobotu 26. 3. 2016 převezen do vazební věznice v Olomouci. Nyní mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Police

por. Mgr. Lucie Javoříková

 

,
F