Home » ZPRÁVY » HZS » Dvě dopravní nehody na Uherskobrodsku a Luhačovicku

Dvě dopravní nehody na Uherskobrodsku a Luhačovicku

Jednotky profesionálních hasičů zasahovaly v pátek  9. 10. 2015 na místech dvou ranních dopravních nehod na Uherskobrodsku a Luhačovicku.

 

V 07:19 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o dopravní nehodě osobního vozidla a dodávky, ke které došlo na hlavním silničním tahu E50 u obce Veletiny. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči z Uherského Hradiště a Uherského Brodu. Obě vozidla zůstala po střetu v prostoru křižovatky mimo komunikaci. Po příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že všechny osoby jsou mimo vozidla. Jeden z účastníků nehody skončil v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili místo nehody a obě havarovaná vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin.

 

K druhé dopravní nehodě došlo po půl deváté poblíž obce Petrůvka. Dodávkové vozidlo vyjelo mimo komunikaci a narazilo do stromu v lesním porostu. Od 08:55 hodin zasahovaly na místě nehody jednotky profesionálních hasičů ze stanic Luhačovice a Slavičín. Ani v tomto případě nedošlo k zaklínění řidiče. V době příjezdu hasičů už byl mimo vrak vozidla. Po zajištění místa nehody a havarovaného vozidla ukončily jednotky svůj zásah.

Obě události byly na tísňovou linku oznámeny svědky, kteří místy nehod projížděli. Ani v jednom případě však podle zjištění nezastavili a pokračovali v jízdě.

 

9.1 (1)

9.1 (2)

Autor: por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Foto: HZS Zlínského kraje

 

,
F