Home » ZPRÁVY » SPORT » FK Chropyně – FK Luhačovice 2:4

FK Chropyně – FK Luhačovice 2:4

Konečně jsme přivezli 3 body z venku.

Do utkání jsme vstoupili snově, již ve třetí minutě se po individuální akci prosadil Bartek a levačkou umístil míč do sítě. (0:1) Od začátku utkání jsme byli nebezpečnějším týmem. Dominovali jsme hlavně ve středu hřiště. Další příležitost měl Bernátek, sám před gólmanem mířil vedle. O pár minut později nastřelil spoje kapitán Červenka. Ve 29. minutě se po kombinaci po ose David Červenka, Martin Bernátek, Ondřej Červenka poslední jmenovaný ocitl úplně sám před brankářem Chropyně. Jeho střela ovšem trestuhodně neskončila v síti. V další příležitosti se ukázal Marek Polách. Po půl hodině hry se připomněli domácí. Kuchař vytěsnil nejistým zákrokem míč na roh. Poté jsme udeřili opět my a hned gólově. Polách potáhl po křídle, nacentroval do vápna, kde v pádu před brankářem umístil aktivní David Červenka míč do branky. (2:0). O tři minuty později mohl David navýšit skóre, ovšem nikým nehlídaný si počínal zbrkle a branku minul. Poslední poločasové slovo si vzal soupeř. Po rychlém protiútoku se k míči dostal Prešnajder, rychlou kličkou se uvolnil do střelecké pozice a střelou na zadní tyč překonal bezmocného Kuchaře. Byl to opět klasický šatňák ve 45. minutě.

Do druhé půle soupeř nastoupil aktivněji, ovšem končil na naší pozorné obraně. V 51. jsme udeřili po třetí. Po přímém kopu Polácha se nejvýše vyšplhal Ondřej Červenka a míč prodloužil do sítě. (1:3). O 4 minuty mohlo být rozhodnuto. Po nastřelené ruce sudí odpískal pokutový kop. Tentokrát si míč postavil Marek Polách, ale penaltové prokletí nezlomil. Domácí brankář jeho pokus kryl. A tak přišel trest. Po sérii střídání se hra domácích rapidně zlepšila. Jejich aktivitu korunoval Paciorek, nádhernou střelou, po rozehraném přímém kopu, trefil dokonale. (2:3). O chvíli později sahali domácí po vyrovnáni, ale prudká střela jen těsně minula naši branku. Od té doby jsme opět začali dominovat. Domácí vrhli všechny své síly do útoku a jejich hru na riziko jsme potrestali dokonale. Nejprve zahrozil Polách, ale jeho tutovku ještě domácí borec v brance dokázal vyrazit. V 75. minutě už to ale nešlo. David Červenka našel krásnou přihrávkou úplně volného Bernátka na panaltě, ten s klidem zabijáka navýšil na 2:4. V závěru mohl Bernátek vsítit svou druhou branku, ovšem nepochopitelně na malém vápně zaváhal. I když se soupeř v druhé půlce zlepšil, na zisk bodů to nestačilo.

Branky: Bartek, Červenka D., Červenka O., Bernátek

Sestava: Kuchař, Pešek, Košák, Červenka B., Kořenek, Bartek (88. Daňo), Popelka (75. Knot), Červenka O., Polách, Bernátek (82. Liška), Červenka D. (90. Ďurďa)

Hodnocení trenéra: “ I když na můj vkus jsme dopustili zbytečné drama, dnes to byl zatím náš nejlepší výkon podzimu. Kluci makali na 100%, šancí jsme si vytvořili dnes víc než dost. Jen výborný výkon domácího brankáře a zbrklost v zakončení nám překáželo ve výraznějším vítězství. Myslím si, že většinu zápasu jsme byli lepším týmem a výhru si zasloužili. Musíme se zaměřit na zahrávání pokutových kopů a klid v zakončení.“

FK Luha

Autor: FK Luhačovice

 

, ,
F