Home » ZPRÁVY » KULTURA » V Luhačovicích bude závod horských kol

V Luhačovicích bude závod horských kol

ok luh

První ročník závodu horských kol s názvem Okruh Luhačovským Zálesím proběhne 25. července v Luhačovicích u hotelu Vega. Trasa závodu vede po zajímavé trase Komoneckých stezek, které jsou nejhezčími bajkovými traily v celém Luhačovském Zálesí. Trasy jsou připraveny pro kategorie Bejby, Junior, Dorost a Elite, nebude chybět ani doprovodný program pro ty, kteří přišli závodníky podpořit. Závod je součástí série Valašskokarpatská Cyklotour.

Trasa závodu Okruh Luhačovským Zálesím vede relativně náročným lesním terénem v okolí vrchu Komonce i po zpevněných stezkách na katastru okolních obcí. Aby se do závodu mohli přihlásit závodníci všech věkových kategorií, připravili organizátoři také trasy pro nejmenší děti, juniory i dorost.

„Závod na kratší trati nabízí opravdu zajímavé partie Komoneckých stezek včetně náročných výšlapů a ostrých technických sjezdů, které vyžadují pořádnou dávku pozornosti. Mysleli jsme ale i na menší děti nebo dorost a připravili jsme kratší trasy, které v pohodě zvládnou. Ti nejmenší si projedou trasu na hřišti, větší pak část hlavního okruhu,“ komentuje náročnost tras František Divoký, jeden z organizátorů závodu. Trasu si však mohou účastníci projet spolu s trasérem závodu nebo na vlastní pěst.

První ročník závodu se v Luhačovicích uskuteční v sobotu 25. července, start bude u Hotelu Vega nad Luhačovickou přehradou. Kromě samotného závodu je připraven také doprovodný program pro děti i závodnický doprovod, v provozu bude nejdelší vodní skluzavka v ČR nebo dětská cyklodráha. Podrobné informace o závodě najdete včetně profilu trasy a on – line přihlášky najdete na http://zavod.luhacovskezalesi.cz/.

 

Pořadatel:

Cyklotoulky Luhačovským Zálesí, Luhačovské Zálesí, o. p. s., Hotel Vega

Kontakt:

František Divoký

739 344 010

divoky.f@gmail.com

_OLZ_Plakát_2015

 

tz.
Lenka Blažková

, ,
F