Home » ZPRÁVY » SPORT » Lázeňské derby vyznělo pro domácí

Lázeňské derby vyznělo pro domácí

Netradičně ve středu 27. 5. 2015 před pěknou diváckou kulisou se odehrálo lázeňské derby mezi luhačovskou rezervou a Pozlovicemi. Čtyři kola před koncem domácí drží těsné vedení v tabulce před Rokytnicí, a s vědomím, že již nesmí do konce soutěže zaváhat, jim nervozita svazovala nohy zejména v prvním poločase.
V prvních dvaceti minutách se hrál vyrovnaný fotbal mezi šestnáctkami a moc šancí nepřicházelo. Luhačovice se dostaly do vedení ve 23. minutě. Po faulu na polovině hřiště zahrával volný přímý kop Rejda, jeho nákop zaplaval nad hlavami všech hráčů a s překvapením všech skončil v síti 1:0. Za pár okamžiků se ve vápně uvolnil domácí Zámorský, ovšem jeho šanci lapil Mizera. Od tohoto momentu byly lepší Pozlovice a poctivou obranou vyrážely do rychlých protiútoků. První šanci si připravil Čech, prošel po pravé straně až do pokutového území, ale slabou ranou nevylekal Coufalíka. Tlak hostů se stupňoval a domácí začali kupit chyby. V 38. minutě prošel do vápna Kučera, ač tísněn tak stihl zakončit a míč zaplachtil těsně nad břevno. Domácí si koledovali o vyrovnání a to přišlo dvě minuty před koncem poločasu. Po chybách ve středu pole doputoval míč k Adámkovi, který jej prostrčil mezi dvěma beky na nabíhajícího Hasoně, který úplně sám nedal Coufalíkovi šanci 1:1. Prakticky minutu po inkasované brance mohli jít domácí do vedení, ale šanci Slezáka zlikvidoval Mizera.
Do druhé půle sáhl trenér domácích Hubáček ke střídání hned dvou hráčů. Domácí mužstvo, již z kraje druhé půle trpělivou hrou doráželo na obranu hostů. Do 60. minuty se tak Luhačovicím podařilo vstřelit dvě branky a prakticky tak bylo rozhodnuto o osudu zápasu. Nejprve Martin Bernátek, rozehrál rychle volný přímý kop na Zámorského, ten obešel tři protihráče a propálil Mizeru 2:1. Zanedlouho poté pěknou patičkou uvolnil Svoboda kapitána Dana Slezáka, který si již věděl rady 3:1. V 71. minutě prošel po levé straně Ďurďa, našel zcela volného Slezáka, ale jeho střelu vytěsnil Mizera na rohový kop. Hostům se podařilo ještě v 81. minutě snížit, ale jejich radost byla předčasná, jelikož rozhodčí Lebloch odmával offside. Luhačovská rezerva tak udržela tříbodový náskok v tabulce před Rokytnicí.

Branky: Rejda, Zámorský, Slezák – Hasoň

Diváci: 100

xbeckojaro.jpg.pagespeed.ic.NZZHS8DL2o

Foto: FK Luhačovice
Autor: Martin Coufalík

 

 

 

, , , ,
F