Home » ZPRÁVY » KRIMI » Velikonoce na silnicích

Velikonoce na silnicích

 

IMG_0022

 

V souvislosti s Velikonocemi se v příštích dnech nejen na území Zlínského kraje uskuteční dopravně bezpečnostní akce. Policejní hlídky se zaměří především na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, způsob jízdy, dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů, telefonování za jízdy či technický stav vozidel. Kromě toho budou policisté pátrat po hledaných osobách, věcech či odcizených vozidlech.
S obdobím Velikonoc souvisí i zvýšený pohyb na našich silnicích. Velká část obyvatel cestuje na návštěvy ke známým a příbuzným, další část vyráží na výlety do turisticky významných oblastí. Za volant každoročně usedne i mnoho tzv. svátečních řidičů, kterým mnohdy dělá problém řešení i banálních dopravních situací. Řidiči navíc musí počítat s tím, že zejména v pondělí mohou na komunikacích potkat poměrně velký počet podnapilých osob. Většinou to budou pravděpodobně chodci, výjimkou ovšem nejsou ani individua, která se za pomlázkou přesouvají na kole, motocyklu či dokonce autem.
Komplikací může pro mnohé řidiče být i aktuální počasí. Spousta řidičů vyjede na cesty s vozidlem, které v minulých dnech „přezuli do letního“. Nejen ve vyšších polohách je však může nepříjemně překvapit vrstva sněhu či náledí na vozovce.

 

nprap. Petr Jaroš

 

F