Home » ZPRÁVY » OSTATNÍ ZAJÍMAVOSTI » Pediatři z ČR a SR budou v Luhačovicích prezentovat zajímavé případy ze své praxe

Pediatři z ČR a SR budou v Luhačovicích prezentovat zajímavé případy ze své praxe

IMG_20150427_163858

Zajímavé případy ze své praxe budou prezentovat čeští a slovenští pediatři na jedenáctém ročníku Festivalu kazuistik. Uskuteční se v Domě kultury Elektra v Luhačovících ve dnech 30. dubna až 2. května 2015. Akce se zúčastní 550 pediatrů a odborníků spřátelených oborů zabývajících se dětskými pacienty.

„V průběhu třídenní konference účastníci vyslechnou 70 přednášek. Seznámí se s neobvyklými případy dětských pacientů, které řešili. V diskuzi si vzájemně vymění zkušenosti, proberou třeba i jiná možná řešení,“ řekla Lucie Svitálková, primářka dětského oddělení zlínské Krajské nemocnice T. Bati, a. s. (KNTB), které akci tradičně pořádá.

Čtyři přednášky budou prezentovat také lékaři dětského a traumatologického oddělení KNTB. Například primářka Svitálková bude hovořit o Velkých trampotách malého „muže“.

„Jedná se o kazuistiku dítěte s raritní základní diagnózou a s ní souvisejícími komplikacemi – s recidivujícími ischemickými cévními mozkovými příhodami,“ sdělila primářka.

Kromě odborného programu se mohou účastníci těšit na doprovodný program v podobě divadelního představení nebo výletu do ZOO Lešná. Připraven je také společenský večer.

Spolupořadatelem akce je Česká pediatrická společnost ČLS JEP.

tz.
Karla Havlíková – Tisková mluvčí KNTB

 

, ,
F