Home » ZPRÁVY » HZS » Pátek třináctého, tradiční den otevřených dveří

Pátek třináctého, tradiční den otevřených dveří

Každý pátek třináctého je pro profesionální hasiče na všech stanicích v Zlínském kraji již po řadu let dnem, kdy otevřou vrata svých stanic široké veřejnosti. Je to tradice, kterou profesionální hasiči dodržují za každých okolností a která, jak ukázal i dnešní zájem veřejnosti, rozhodně jen tak neskončí. Ne všechny stanice mají, vzhledem ke své velikosti a počtům sloužících hasičů, stejné možnosti. Na všech je ale co k vidění a všechny měly co návštěvníkům ukázat.

Den otevřených dveří odstartoval úderem 9:00. To už ale například před zlínskou stanicí čekali první návštěvníci. A zájem přetrval po celý den, kdy na stanice ve Zlínském kraji dorazil rekordní počet lidí – od dětí předškolního věku až po seniory. A na garážových stáních, kde běžně parkuje výjezdová technika hasičů, dnes zaparkoval i nejeden kočárek. Na všechny čekala spousta zábavy, zajímavostí, ale i poučení.

Kromě prohlídky požární techniky se například ve Zlíně návštěvníci mohli seznámit i s prací zdravotnické záchranné služby, městských policistů, zástupců BESIPu a studentů zlínské zdravotnické školy. Vyzkoušet si tak například mohli správné poskytnutí první pomoci, připraveny byly ukázky zásahu při dopravní nehodě, požáru vozidla, zadržení nebezpečného pachatele služebním psem či záchrana osob z výšky.

Všem, kteří se dnešní akci podíleli, ale i návštěvníkům, kteří i přes nepříliš příznivé počasí dorazili, patří velké díky. Znovu se tak potvrdilo, že pátek 13. nemusí vždy znamenat černý pátek.

p24251-2

por. Bc. Libor Netopil
Foto z místa: HZS Zlínského kraje

 

 

F