Home » ZPRÁVY » CHARITA LUHAČOVICE » I sociální pracovníci mají svůj den

I sociální pracovníci mají svůj den

Světový den sociální práce začíná být pomalu známější i u nás. Tento den připadá vždy na druhé úterý v měsíci březnu, letos je vyhlášen na 17. března. Smyslem tohoto dne je oslavit sociální práci jako plnohodnotnou profesi, vyzvednout její společenský význam a uhájit její zájmy v politických a ekonomických systémech.

Pro rok 2015 je vyhlášeno téma: „Podpora důstojnosti člověka a hodnota lidství“. Letošní téma Světového dne sociální práce vychází z Mezinárodního manifestu (The Global Agenda), ve kterém se tři mezinárodní organizace zastupující praxi a vzdělání v oblasti sociální práce a sociálního rozvoje zavázaly mimo jiné k prosazování oblasti zájmu důstojnosti a hodnoty člověka (Mezinárodní federace sociálních pracovníků – IFSW, Mezinárodní asociace škol sociální práce – IASSW a Mezinárodní rada pro sociální péči – ICSW).

Připojit se k oslavě Světového dne sociální práce můžete například v Olomouci. Vyšší odborná škola Olomouc – CARITAS pořádá přednášku o komunitní sociální práci v USA s mezinárodní účastí, na kterou v 16:00 navazuje veřejný happening na Horním náměstí, jenž přiblíží roli sociální práce široké veřejnosti. Přidáte se?

Více naleznete na:
http://www.mpsv.cz/cs/20233
http://ifsw.org/world-social-work-day-2015
http://www.caritas-vos.cz/cz/kalendar-akci/komunitni-prace-v-usa

Svetovy_den_SP_2015_plakat

tz.
Anna Martincová

 

F