Home » ZPRÁVY » HZS » HZS - Slavičínsko » U požáru střechy rodinného domu ve Slavičíně zasahovali i hasiči z Luhačovic

U požáru střechy rodinného domu ve Slavičíně zasahovali i hasiči z Luhačovic

20150104_111559

V neděli 4. 1. 2014 v 11:05 hodin bylo operačním střediskem HZS Zlínského kraje vysláno pět jednotek hasičů ze Slavičína, Štítné nad Vláří, Luhačovic a Bojkovic k hlášenému požáru střechy rodinného domu ve Slavičíně.

Do tří minut se k události dostavila jednotka profesionálů ze stanice Slavičín. Hasiči po provedení průzkumu provedli rychlou lokalizaci pomocí dvou proudů z prostoru půdy i zvenčí. Po rozebrání zasažených konstrukcí a dohašení skrytých ohnisek v podbití střechy byl zkontrolován prostor pomocí termokamery. Ve 12:20 hodin velitel ohlásil celkovou likvidaci.

Po příjezdu krajského vyšetřovatele hasičů bylo místo ohledáno. Požár vznikl od komínového pláště a odtud se přenesl se do podbití střechy. Způsobená škoda se vyšplhala na 200 tisíc korun. Rychlým zásahem se však podařilo uchránit další nemalé hodnoty domu.

Na místě události následně na pokyn velitele zásahu zůstaly dvě jednotky hasičů ze Slavičína, které pomocí plachet a latí zakryly provizorně poškozenou střechu, aby nedošlo k dalším škodám.

kpt. Pavel Řezníček, Ing.

 

 

, ,
F