Home » ZPRÁVY » KULTURA » V soutěži O nejkrásnější podzimní výzdobu zvítězila MŠ Horní Lhota

V soutěži O nejkrásnější podzimní výzdobu zvítězila MŠ Horní Lhota

Přes tisíc návštěvníků zavítalo v pátek 31. 10. 2014 na Strašidelnou zahradu pořádanou společností REC Group. Již před začátkem samotné akce se to u vstupu do areálu hemžilo čarodějnicemi, upíry, bytostmi ze záhrobí a dalšími krásnými maskami nejen z našeho regionu, ale i návštěvníky ze zahraničí.

Na návštěvníky za branami areálu čekala spousta soutěží, ochutnávka halloweenských pokrmů a lektvarů, ale také netradiční večerní prohlídka Kovozoo.  „Naší snahou bylo především docílit té pravé halloweenské atmosféry. Nechtěli jsme návštěvníky vyděsit a strašit. Přáním bylo, aby si to u nás užili všechny generace – od dětí a rodičů, až po jejich babičky a dědečky. Což se maximálně povedlo,“ pochvalovala si akci marketingová manažerka společnosti REC Group Petra Benešová. Zatímco děti plnily úkoly v pekelné stezce, pavučinové síti, či lovili zvířátka z tajuplného pytle, na dospělé naopak čekala ochutnávka dýňové polévky, bramborového guláše, pomazánek, a spousty dalších pochutin.

O doprovodný program se po celou dobu konání akce staral kouzelník a moderátor Jirka Hadaš se svým Strašidelným rejem masek. Ti, kteří zrovna netrávili čas se strašidly, mohli zavítat na tvoření s Ditou, tentokrát na téma dýňování, nebo na stánek Lidumily Chráněné dílny z Uherského Hradiště.

S blížícím se chladnějším večerem se návštěvníci přemisťovali k mnohým ohništím, kde si společně povídali a opékali. „Přijela jsem s dětmi z Otrokovic a vůbec se nám nechce domů. Zrovna si opékají špekáčky a potom si ještě koupíme nějaký zákusek ze stánku Cukrárny z Velehradu, aby nám po cestě domů nevyhládlo. Určitě tady nejsme naposledy,“ radovala se maminka tříleté Klárky a pětiletého Tomáše Andrea Valeriánová.

V průběhu Strašidelné zahrady byly také vyhlášeny výsledky soutěže o nejkrásnější vyřezávanou dýni, které nám návštěvníci přinesli, a také soutěž o nejkrásnější podzimní výzdobu určenou mateřským a základním školám.

Nejkrásnější vyřezávanou dýni přinesla rodina Maňákova, následovaná rodinou Svobodovou a Tobiášem Brežňákem. „Vítěznou dýni jsem vyřezávala pět hodin. Dalo to opravdu zabrat, ale s výsledkem jsem velmi spokojená,“ pochvalovala si vítězka Alena Maňáková s dětmi. V soutěži O nejkrásnější podzimní výzdobu pak zvítězila MŠ Horní Lhota. Druhou příčku obsadila Školní družina ze ZŠ Pozlovice a na třetím místě se umístila MŠ Luhačovice.

Na výherce soutěží čekaly poukazy na výukové programy Ekolandu, Noc na lodi Naděje, nebo krásné knihy se strašidelnou tematikou od našeho věrného partnera z Knižního klubu, nafukovací zvířátka Fatry Napajedla, silikonové náramky a spousta dalších hodnotných cen.

Strašidelnou zahradu navštívilo letos přes tisíc návštěvníků, z nichž necelá polovina přišla v kostýmech. Společnost REC Group pořádala v tomto roce také Den Země, Pohádkovou zahradu, nebo akci Děti a Kovozoo.

tz.-  Jakub Schmid
Foto: REC Group

dsc_3908

 

 

F