Home » ZPRÁVY » KRIMI » Anonym vyhrožuje jedenácti školám výbuchem

Anonym vyhrožuje jedenácti školám výbuchem

Včera odpoledne přijali policisté na tísňové lince 158 několik oznámení ze středních škol v celém Zlínském kraji o tom, že ve školách je umístěna bomba. Tato informace měla být obsahem emailu, který obdrželo prozatím 11 škol v kraji. Policisté zjistili, že se jedná o anonymní email, v němž autor vyhrožuje umístěním bomby a jejím výbuchem v pátek v ranních hodinách.

Učinili tedy ve spolupráci s řediteli jednotlivých středních škol nezbytná opatření k zabránění bezprostředního nebezpečí. Evakuovali jsme několik desítek žáků a učitelů, prohledali místnosti, školy jsme uzavřeli a nepřetržitě je střežíme. Některé ze škol jsou umístěny v budovách, v nichž sídlí firmy, proto se tato opatření týkají i zaměstnanců firem. V jedné z budov jsou také byty, jejich obyvatele jsme vyrozuměli o obsahu výhružného emailu a upozornili jsme je na to, že byty musí do zítřejšího rána na nezbytně nutnou dobu opustit. Součástí některých školních budov jsou i základní či mateřské školy, proto z bezpečnostních důvodů uzavíráme celý komplex, i když na základní školy prozatím žádná výhrůžka nepřišla. Školy, kterých se tato opatření týkají, zůstanou pro žáky i všechny zaměstnance uzavřené nejméně do pátečního odpoledne.

Prozatím neznámý autor emailů se dopustil přečinu šíření poplašné zprávy, za který by si v případě odsouzení mohl posedět až tři roky za mřížemi.

nprap. Monika Kozumplíková

zavináč

 

F