Home » ZPRÁVY » OSTATNÍ ZAJÍMAVOSTI » V Luhačovicích si čeští a slovenští mikrobiologové předávali nové poznatky

V Luhačovicích si čeští a slovenští mikrobiologové předávali nové poznatky

2

Nové poznatky si předávali a zkušenosti vyměňovali mikrobiologové z Čech, Moravy a Slovenska na XXII. Moravsko-slovenských mikrobiologických dnech, které se uskutečnily 2. až 4. října v Luhačovicích. Do tamního hotelu Harmonie přijelo přes 120 účastníků, kteří si vyslechli 41 přednášek. Bohaté zastoupení měla i posterová sekce.

„Program byl rozdělen do osmi bloků a zazněla sdělení z oblasti molekulárně- biologických metod v klinické mikrobiologii, zoonóz, antibiotické léčby bakteriálních infekcí, problematiky rezistence, epidemiologie infekčních nemocí, mykózy a mykotické agens, hovořilo se o diagnostických postupech, vakcinaci, technologických výhledech pro mikrobiologii a také o právu v klinické mikrobiologii,“ sdělila Nataša Bartoníková, primářka oddělení lékařské mikrobiologie zlínské Krajské nemocnice T. Bati, a. s. (KNTB).

Právě její oddělení ve spolupráci s Ústavem mikrobiologie LF UP Olomouc a Spolkem lékařů ČLS JEP Zlín akci uspořádalo. Záštitu nad akcí převzal ředitel KNTB Pavel Calábek.

1

„Přednášky byly na vysoké odborné úrovni a účastníci si odnesli mnoho nových podnětů, které mohou využít ve své práci. A to je hlavním smyslem podobných setkání,“ dodala primářka.

tz. Karla Havlíková – Tisková mluvčí KNTB
Foto: agentura B/P/P

 

, ,
F