Home » ZPRÁVY » KRIMI » KRIMI - Luhačovicko » Policisté zachránili život těžce alergické ženě

Policisté zachránili život těžce alergické ženě

IMG_2780

V pátek 29. srpna kolem jedenácté hodiny dopoledne přijal jeden ze zlínských operačních důstojníků hovor na tísňové lince 158. Z třicetisekundového telefonátu nebylo policistovi příliš jasné, co, komu a kde se vlastně stalo.
Na druhém konci bylo slyšet ženu, která těžce dýchala a velmi nesouvisle, přerušovaně mluvila. Policista se snažil alespoň zjistit, odkud žena volá, z trhaných slov však nebylo možné vydedukovat téměř nic. Bylo mu ale jasné, že jde o život.
Začala mravenčí práce. Teprve několikerým poslechem záznamu telefonátu muži zákona vyvodili, že ženu zřejmě štípl sršeň a také si z jejích slov odvodili i přibližnou adresu, odkud žena volala. Pak už šlo o to si nepřesné informace co nejrychleji ověřit, aby mohli na dané místo poslat záchranáře. Během několika málo minut od ukončení telefonátu měli policisté jasno a do obce vzdálené asi 15 kilometrů od Zlína vyslali záchrannou službu i vedoucího Obvodního oddělení policie z Luhačovic.
Zdravotníci dvaapadesátiletou ženu ihned ošetřili, potvrdili, že měla velmi silnou alergickou reakci na bodnutí hmyzem a odvezli ji s sebou do Baťovy nemocnice ve Zlíně. Odtud ji během dnešního dne, už v pořádku, propustili.

nprap. Monika Kozumplíková

 

 

 

,
F