Home » ZPRÁVY » KRIMI » KRIMI - Luhačovicko » Svépomocí si zprovoznila přívod plynu

Svépomocí si zprovoznila přívod plynu

Policisté z Luhačovic v současné době prověřují sedmačtyřicetiletou ženu z regionu, která si poradila s nečekanou situací po svém.

Před několika týdny se jí doma porouchal elektrický sporák. Protože bydlí s dcerou a potřebuje denně vařit, chtěla tuto okolnost urychleně vyřešit. V pronajaté nemovitosti našla odstavený plynový sporák. Věděla však, že přívod plynu pracovníci společnosti uzavřeli již před rokem kvůli jejímu několikatisícovému dluhu, který neuhradila. Uzavření přípojky ženu-kutila neodradilo od úmyslu přívod plynu opět zprovoznit, tentokrát vlastními silami. Odstranila tedy zátku i plombu u potrubí vedoucího do domu i v plynoměrné schránce před domem. Potrubí propojila pomocí ocelových spojek a šroubů. Při propojování unikal plyn volně do ovzduší, musela tedy šrouby několikrát uvolnit a znovu přitáhnout, až do té doby, než si byla jistá, že plyn přestal unikat. Poté zkusila, zda plynový sporák funguje a několik týdnů neoprávněně odebírala zemní plyn. Začátkem srpna spadla klec. Pracovníci společnosti, která plyn do domu dříve dodávala, přijeli zkontrolovat zařízení před domem a zjistili, že do něj někdo provedl neoprávněný zásah. Událost oznámili policistům, kteří viníka velmi rychle odhalili.

Muži zákona v nejbližších dnech sedmačtyřicetileté ženě sdělí obvinění z přečinu krádež, jelikož neoprávněným odběrem zemního plynu způsobila společnosti dodávající zemní plyn minimálně dvaadvacetitisícovou škodu. Za tento přečin by lehkomyslná žena mohla strávit až dva roky za mřížemi.

znak, logo policie

nprap. Monika Kozumplíková

,
F