Home » ZPRÁVY » KRIMI » KRIMI - Luhačovicko » Na diskotéce přišla o kabelku s věcmi za pětatřicet tisíc korun

Na diskotéce přišla o kabelku s věcmi za pětatřicet tisíc korun

Paragraf2

V sobotu o půl čtvrté ráno oznámila na linku tísňového volání policie osmadvacetiletá žena z Prostějova, že postrádá svou značkovou kabelku včetně obsahu, kterou s sebou měla na luhačovické diskotéce. Do Čech přijela pouze na pár týdnů ze svého bydliště na Novém Zélandu. Výlet se jí ovšem prodražil.

Policisté z Luhačovic přijeli na diskotéku během pár minut. Mladá žena jim upřesnila, že v kabelce měla kromě značkové peněženky s různou měnou a doklady také fotoaparát, velmi drahý mobilní telefon a drobné předměty, jako cigarety, zapalovač či žvýkačky. Právě tyto bezvýznamné věci a velmi rychlá práce policistů později pomohly odhalit zloděje. Dívka společně se svou kamarádkou přijely do Luhačovic na prodloužený víkend, chtěly se pobavit v baru a na diskotéce. Kabelky měly po celou dobu na dohled, tancovaly kolem nich. Ovšem během posledních pár minut před ukončením produkce jedna z kabelek zmizela. Policisté požádali provozního o zpřístupnění kamerových záznamů z proběhlé noci. Na nich okradená bezpečně poznala, kterak její kabelku odnáší cizí muž. Vybavila si, že se při tanci pohyboval v její blízkosti. Společně s policisty začala procházet noční podniky v Luhačovicích. V jednom z nich si všimla, že na baru leží její atypický zapalovač a cigarety. Vzápětí také poznala muže z kamerového záznamu. Ten se choval velmi arogantně, odmítal s policisty spolupracovat. Při prohlídce jeho věcí u něj policisté nalezli různé mince i drobné předměty, které okradená žena označila jako její vlastní. Protože byl mladý muž podezřelý z krádeže, policisté jej odvezli s sebou do cely. Při výslechu tvrdil, že si z předchozího večera téměř nic nepamatuje, díky své silné opilosti. Dechovou zkoušku ovšem odmítl. Policisté později nalezli na ulici kabelku patřící mladé ženě, ovšem už bez telefonu i finanční hotovosti. Přestože se se ztracenou kabelkou po několika hodinách shledala, přišla o bezmála čtyřiadvacet tisíc díky ztracenému telefonu a finanční hotovosti.

Mladý třicetiletý muž ze Zlína je podezřelý z přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě odsouzení by mohl dosud netrestaný mladý muž strávit za mřížemi až dva roky.

 

nprap. Monika Kozumplíková

F