Home » ZPRÁVY » KULTURA » V Luhačovicích se vybralo 60 000 na boj proti rakovině prsu

V Luhačovicích se vybralo 60 000 na boj proti rakovině prsu

Avon Pochod Luhačovice (1)

Na prvním Avon Pochodu v Luhačovicích se podařilo na boj proti rakovině prsu vybrat částku 60 496 korun. Ve slunečném sobotním odpoledni hráz Luhačovické přehrady zaplavila zářivě růžová barva, která je tradičním symbolem této charitativní akce. Podpořit myšlenku Avon Pochodu v Luhačovicích přišlo více než tisíc návštěvníků.

Prvního ročníku Avon Pochodu v Luhačovicích, který v sobotu pořádal Resort Luhačovice spolu s Avonem, se zúčastnilo více než 1000 účastníků. Podporu mohli účastníci vyjádřit nákupem růžového trička nebo dalších charitativních předmětů. Díky tomu břehy přehrady svítily jasně růžovou barvou, která celou akci symbolizuje. Specialitou, které jiné Avon Pochody nemají, pak byly charitativní růžové lázeňské oplatky, které k Luhačovicím neodmyslitelně patří.

„Na Avon Pochodu jsem poprvé, nikdy dřív mě to nenapadlo. Vidím ale, že to je super akce. Nejen kvůli charitě, ale taky kvůli tomu, že jsme tu strávili příjemné odpoledne s manželem i dětmi. Trička jsme si nekupovali, ale přispěli jsme na oplatky a některé drobnosti pro děti. Příští rok přijedeme zase,“ usmívá se paní Zuzana, která dorazila z nedalekých Pozlovic.

V příjemném počasí, které od rána nad přehradou panovalo, se účastníci začali scházet už před třináctou hodinu, aby si užili kouzelnické vystoupení nebo se dozvěděli podrobné informace o prevenci rakoviny prsu, které přineslo sdružení Mammahelp. Ve 14 hodin pak zástupci Luhačovic, Pozlovic, Avonu a Resortu Luhačovice přestřihli růžovou pásku, aby mohl celý průvod vyrazit na okruh kolem přehrady. K účastníkům pochodu v růžových tričkách se po cestě přidávali i ostatní výletníci a hosté, které průvod míjel. Stovky účastníků pochodu zaplnily celou stezku, která okolo přehrady vede. „Pochod pořádáme jednak proto, že cítíme potřebu podpořit boj proti tomuto závažnému onemocnění, které se nevyhýbá žádné věkové kategorii žen. Dalším důvodem ale byla také snaha rozhýbat sobotní návštěvníky Luhačovic a připravit pro ně příjemné odpoledne. Počet účastníků, který nás velmi překvapil, je důkazem toho, že se nám to povedlo,“ komentuje Avon Pochod Lenka Blažková z Resortu Luhačovice.

Vyvrcholením celého pochodu pak bylo hromadné vypouštění růžových balonků jako akt naděje a podpory. K sobotnímu nebi se tak v Luhačovicích vzneslo na dvě stě balonků, které doslova zbarvily oblohu do růžova. Účastníci Avon Pochodu v Resortu Luhačovice přispěli na podporu prevence rakoviny prsu částkou 60 496 korun a zařadili se tak k ostatním dárcům, kteří na Avon Pochodech už přispěli více než 82 000 000 Kč. Všem těm, kteří akci podpořili, patří velký dík.

, ,
F