Home » ZPRÁVY » KORUNKA LUHAČOVICE » Kardinál Miloslav Vlk požehnal Korunce Luhačovice ve vatikánské bazilice sv. Petra

Kardinál Miloslav Vlk požehnal Korunce Luhačovice ve vatikánské bazilice sv. Petra

KORUNKA LUHAČOVICE absolvovala v minulých dnech mimořádnou cestu do Říma a Vatikánu. Během pobytu, při němž se setkala mimo jiné i s velvyslancem ČR při Svatém stolci JUDr. Pavlem Vošalíkem, se zúčastnila i bohoslužby v bazilice sv. Petra u oltáře sv. Václava. Tu pro české krajany a především delegaci fotbalového klubu Amfora z Prahy celebroval kardinál Miloslav Vlk.

Během této mše kardinál požehnal také KORUNCE LUHAČOVICE a svěcenou vodou pokropil růžence, které mají občanské sdružení doprovázet a ochraňovat při jejich náročné pomoci věnované handicapovaným, nemocným či opuštěným dětem. Mají zůstat symbolikou, která napomůže nadále vykonávat tu nejpotřebnější charitativní činnost.

„Bylo to pro nás velké překvapení. Takové pocty se málokomu dostane, my si toho nesmírně vážíme a nebojíme se i říci, že je to to největší poděkování za vše, co děláme. Dostat požehnání ve svatopeterské katedrále ve Vatikánu je pro mě i celou naši korunkovou rodinu nesmírně důležité. Růžence nás budou stále doprovázet a dávat nám sílu pokračovat v naší práci, abychom mohli pomoci co největšímu počtu dětí,“ řekla ředitelka Korunky Luhačovice Veronika Záhorská s tím, že mše v centru křesťanství – v bazilice sv. Petra byla plná emocí a nezapomenutelných zážitků.

Kardinál Miloslav Vlk ve své promluvě připomněl, že je potřeba neustále myslet na nemocné, staré či opuštěné lidi a pomáhat všem, kteří to potřebují. Zdůraznil také posvátnost místa, na němž mši sloužil. Během bohoslužby zahrál skladbu Ave Maria na saxofon Felix Slováček.

Program návštěvy Vatikánu byl od rána velmi pestrý. Spolu s delegací Amfory se zástupci KORUNKY LUHAČOVICE zúčastnili ve vatikánských zahradách i audience u Tarcisia Bertoneho, který od rezignace Benedikta XVI. až do začátku pontifikátu nového papeže Františka formálně vedl církev a byl hlavním představitelem Vatikánu. Tohoto setkání se zúčastnil i velvyslanec ČR při Svatém stolci JUDr. Pavel Vošalík.

Amfora do Říma a Vatikánu, v čele s řadou osobností včetně Jiřiny Bohdalové, Martina Dejdara, Felixe Slováčka, Vašo Patejdla či Zdeňka Grygery, zavítala u příležitosti 40. výročí jejího vzniku. Ve Vatikánu odehrála i přátelské utkání proti mužstvu bohoslovců papežské koleje Nepomucenum.

IMG_2

tz.- Korunka Luhačovice
FOTO: Michaela Mitáčková

 

 

, ,
F