Home » ZPRÁVY » HZS » HZS - Slavičínsko » Požár budovy od přístřešku s auty

Požár budovy od přístřešku s auty

Operační důstojník vyhlásil požární poplach jednotce profesionálních i dobrovolných hasičů ze Slavičína. Na místo požáru se v 00:31 hodin dostavili jako první profesionální hasiči ze Slavičína. Ti při příjezdu zjistili, že se požár rozšířil na sousední budovu. Velitel zásahu proto požádal o posilové jednotky.

Operačním střediskem byla proto na místo události povolána jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk i s automobilovým žebříkem a dále jednotky dobrovolných hasičů z obcí Bojkovice, Vlachovice, Štítná nad Vláří, Luhačovice a Pitín.

V 01:00 hodin velitel zásahu oznámil, že sousední objekt má propadlou střechu a proto se neprovádí hašení z vnitřku objektu. Uvnitř objektu jsou zaparkovaná další auta.
Na místo požáru vyjel řídící důstojník s termokamerou a zároveň byl povolán vyšetřovatel příčin požárů.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

02:15 hodin
Je zajišťována kyvadlová doprava vody. V 01:50 hodin byl požár lokalizován. Od 01:53 hodin zjišťuje na místě události příčinu vzniku požáru vyšetřovatel hasičů.

02:50 hodin
Ve zcela zničeném objektu dohašují lokální ohniska jednotka profesionálních a dobrovolných hasičů ze Slavičína. Jednotky provádí osvětlování požářiště pro vyšetřovatele hasičů. Požárem zničený objekt je jednopodlažní o velikosti cca 10 x 30 m. Na místo události byl operačním důstojníkem policie vyslán pes na vyhledání pachových stop.

03:40 hodin
Vyšetřovatel hasičů spolu s policií prohledávají požářiště a zajišťují důkazní materiály. Místo události ohledal pes na vyhledání pachových stop. Pohyb na požářišti komplikuje zborcená konstrukce střechy a velké množství osobních vozidel uvnitř požárem zcela zničeného objektu. Na místě požáru je pouze zástupce majitele firmy. Předběžná výše škody je pravděpodobně 5.000.000,- Kč na objektu a 5.000.000,- Kč na vozidlech.

10:45 hodin
Už od ranních hodin pracovali na místě události vyšetřovatelé hasičů a policie.  Na ohledání požářiště se mimo specialistů  podílel i pes pro zjišťování přítomnosti hořlavých kapalin.  Dosavadním šetřením byla vyloučena příčina vzniku požáru v důsledku technické závady. Další verze jsou předmětem pokračujícího společného vyšetřování. Požár, který mimo devatenácti vozidel zničil i jednopodlažní objekt, způsobil škodu odhadovanou asi na 10 000.000,- Kč. Na likvidaci události se podílelo celkem osm profesionálních a dobrovolných jednotek hasičů.

tz. Roman Žemlička
Foto z místa: HZS Zlínského kraje

,
F