Home » ZPRÁVY » HZS » HZS - Luhačovicko » Hasiči odstraňovali popadané stromy z komunikací

Hasiči odstraňovali popadané stromy z komunikací

Silný nárazový vítr v některých částech regionu způsobil zatím ojedinělé případy pádů stromů na komunikace. Ke dvěma takovým událostem byly v dnešních ranních hodinách vyslány i jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů.První z událostí byla na krajské operační středisko zlínských hasičů oznámena v 07:21 hodin. Podle informace policistů došlo k vyvrácení stromu na hlavní komunikaci poblíž rekreačního střediska Královec na Valašskokloboucku.

Na místě pádu vzrostlého smrku zasahovali profesionální hasiči z Valašských Klobouk. Ti strom za pomoci motorové pily odvětvili, rozřezali a postupně odklidili mimo komunikaci. Po provedení úklidu byla komunikace, na které byl provoz řízen policisty, zprůjezdněna.

K dalšímu zásahu byli v 07:31 hodin vysláni profesionální a dobrovolní hasiči z Luhačovic. Jednalo se o pád stromu na svodidla komunikace poblíž obce Ludkovice. Část koruny stromu zasahovala do jízdních pruhů, kde omezovala plynulost provozu. Po odvalení stromu za svodidla byla komunikace v obou směrech zprůjezdněna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Foto z místa: HZS Zlínského kraje

,
F