Home » ZPRÁVY » KRIMI » Lákala je na bonbóny

Lákala je na bonbóny

Na ženu, která před jednou ze zlínských základních škol lákala dívky na bonbóny, upozornila v úterý odpoledne matka jedné z vystrašených holčiček.
Dvě dívky, žákyně druhé třídy, odešly ze školy okolo poledne. Před budovou si všimly asi čtyřicetileté ženy, která se na ně dívala. Holky dostaly strach a rychlým krokem mířily k domovu. Podezřelá žena se však údajně vydala za nimi. Cestou na ně milým až dětským hlasem volala, aby si vzaly bonbóny a šly s ní. Děvčata se chytla za ruce a utekla domů. Vše pak dívky řekly mamince jedné z nich.
Holky uvedly, že žena, která je lákala, měřila asi 170 cm, byla štíhlá, se světlými vlasy po ramena. Na sobě měla černou bundu, černé kalhoty, černé kozačky a v ruce černou kabelku.
Zlínští policisté v této souvislosti spolupracují i s kolegy ze Vsetína. Minulý týden totiž právě na Vsetínsku podobný případ prověřovali tamní kriminalisté.
(viz http://www.policie.cz/clanek/zena-lakala-deti-na-bonbony-do-auta.aspx ).
Na rodiče apelujeme, aby své děti řádně a opakovaně poučili a vysvětlili jim, jak se v podobné situaci zachovat. Jak v případě ze Vsetínska, tak v tom ze Zlína se děti chovaly správně. Nic si od ženy nevzaly, kontaktu s ní se vyhýbaly a vše oznámily rodičům.
Policisté na Zlínsku budou odchod dětí ze základních škol v maximální možné míře monitorovat.
Na klidu rozhodně nepřidalo ani úterní oznámení ženy z Otrokovic, že se její sedmiletá dcera nevrátila ze školy. Bylo půl třetí, tedy asi dvě hodiny od doby, kdy se dcera normálně vracela domů. Po dívce začaly okamžitě pátrat dvě desítky policistů a strážníci otrokovické městské policie. Vše naštěstí trvalo jen dvě hodiny. V půl páté se dívenka sama vrátila domů. Celou dobu trávila u své kamarádky a vůbec jí nedošlo, co neohlášená návštěva bývalé spolužačky způsobí.

znak, logo policie

tz. nprap. Petr Jaroš

F