Home » ZPRÁVY » HZS » HZS - Luhačovicko » Požár v ZŠ Pozlovice

Požár v ZŠ Pozlovice

„Hoří v Pozlovicích ve škole,“ znělo hlášení na lince 112,  které 28. listopadu po desáté hodině zahájilo prověřovací cvičení profesionálních i dobrovolných jednotek hasičů na ZŠ Pozlovice.

Cvičení se zúčastnila jednotka profesionálních hasičů Zlín ze stanice Luhačovice a jednotka SDH Pozlovice a Luhačovice. Podle námětu cvičení požár vznikl v prostorách kuchyně a byla provedena následná evakuace, která proběhla v pořádku.

V budově školy se nacházelo celkem 60 osob. Následně po evakuaci bylo zjištěno, že chybí dvě děti, které zůstaly v zakouřených prostorách objektu. Informace byla ihned oznámena veliteli zásahu, který okamžitě vyslal průzkumnou skupinu na prohledání objektu školy. Během chvíle byly děti, ze kterých se na čas stali figuranti, nalezeny ve třídách školy.

„ Pro hasiče bývají evakuace s dětmi náročné, protože děti se často v panice mohou ukrývat v nábytku nebo na jiných místech či prostorách a hasiči je musí pečlivě prohledávat, “ sdělil portálu Luhačovicko Ing. Petr Svízela, velitel stanice Luhačovice.

Cvičení proběhlo bez použití hasiv. Velitel zásahu byl spokojen s časovým limitem příjezdových jednotek a cvičení hodnotil jako výborně zvládnuté.  Po jeho ukončení ředitel školy seznámil velitele a členy jednotky s budovou školy a ukázal, kde se nachází uzávěr plynu, vody a hlavní vypínač elektrického proudu, pro případný ostrý zásah.

Akce splnila svůj účel, děti i zaměstnanci školy si prověřili znalosti, které je nutno dobře ovládat.

 

 

,
F