Home » ZPRÁVY » KULTURA » Luhačovice mají za sebou první ročník závodu horských kol

Luhačovice mají za sebou první ročník závodu horských kol

Na start sobotního závodu horských kol se v Luhačovicích postavilo více než 200 závodníků, kteří soutěžili v celkem 17 kategoriích. Závod, který je součástí Valašskokarpatské Cyklotour, představil zajímavou lokalitu Komoneckých stezek, ležících nad Luhačovickou přehradou v oblasti Vizovické vrchoviny.

První ročník závodu horských kol v Luhačovicích hostil v sobotu téměř 250 závodníků v kategoriích od nejmenších předškoláků až po zkušené seniorské jezdce. Pro závodníky byly připraveny celkem 4  různé trasy dle obtížnosti. Nejdelší trasa hlavního závodu měřila 26 kilometrů, což je sice o něco méně, než je u podobných závodů zvykem, relativně náročný terén a převýšení více než 1000 metrů však očekávání jezdců splnily na výbornou.

V dopoledních startech se u hotelu Vega v Pozlovicích vystřídaly především děti od 4 do 14 let. Po obědě pak startoval hlavní závod v kategorii Open na hlavní trati, která vedla od startu do Horní Lhoty a odtud potom na Komonec, Maleniska a nad Podhradím zase zpět ke startovnímu místu. V kategorii Open závodilo 136 jezdců, mezi muži se nejlépe umístil Petr Holzner s časem 1:03:45. Mezi ženami pak kralovala Lucie Javorová s časem 1:15:45.

„První ročník závodu hodnotíme opravdu pozitivně. Trasa se závodníkům líbila stejně jako organizace závodu a zatím sbíráme samá pozitivní hodnocení. Samozřejmě víme, že po prvním ročníku budeme muset doladit spoustu detailů, hlavní účel, kterým bylo představení této atraktivní bajkové lokality, jsme však, myslím, dokázali naplnit,“ komentuje závod Roman Kašpar ze společnosti Luhačovské Zálesí, která společně s Cyklotoulkami mikroregionem Luhačovské Zálesí a Hotelem Vega závod na Luhačovicku pořádá.

Závodníkům přálo také počasí, které po parných letních dnech nabídlo příjemných 25°C. Výsledková listina a fotky ze závodu jsou k dispozici na webu závodu nebo na sociálních sítích.

Autor: Mgr. Lenka Blažková

, , ,
F