Home » ZPRÁVY » MĚSTO LUHAČOVICE » Luhačovice zodpovědně přistupují k vládním opatřením. Kvůli prevenci se zavírají školy a ruší hromadné akce

Luhačovice zodpovědně přistupují k vládním opatřením. Kvůli prevenci se zavírají školy a ruší hromadné akce

Vzhledem k dnes vydaným mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví  ČR se také v Luhačovicích od středy 11. března na dobu neurčitou uzavírají školská zařízení a už od úterního večera se ruší hromadné akce nad 100 lidí.

„Ministerstvo zdravotnictví vydalo mimořádné opatření jako nutnou prevenci k nebezpečí šíření nákazy koronaviru.  Proto budou od zítřka uzavřeny ZŠ Luhačovice, SOŠ Luhačovice, ZUŠ Luhačovice a po rozhodnutí vedení města i DDM. Na Mateřské školy se opatření zatím nevztahuje a v Luhačovicích zůstává mateřinka otevřená s ohledem na rodiče,“  informoval starosta Marian Ležák. Vzhledem k vývoji situace zavádí město i další opatření. „V návaznosti na rozhodnutí o zákazu hromadných akcí rušíme také z preventivních důvodů zítřejší veřejné setkání s občany na radnici i plánovaná setkání s občany místních částí, která měla proběhnout v následujícím týdnu. Až to situace dovolí, najdeme pro ně náhradní termíny,“ doplnil Ležák.

Protože aktuální dění přináší mnohá omezení v celém regionu, rozhodl se starosta situaci řešit také v rámci ORP Luhačovice.

„Na 14 hodin jsem svolal starosty v rámci ORP Luhačovice, abychom společně probrali dopad opatření na všechny obce,“ dodal starosta. Občany však vyzývá ke klidu. „Důležité je uvědomit si, že se jedná o prevenci, která má nás všechny ochránit, a jde právě o to, aby se nebezpečí pro obyvatelstvo snížilo,“ upozornil Ležák. Lidé by podle něj měli také dbát na rady ohledně dodržování hygienických pravidel, což může šíření epidemie zabránit. Života lidí se nová nařízení dotknou, ale společnost bude fungovat i nadále v řadě věcí běžným způsobem.

Nijak se neomezuje doprava ani fungování obchodů, lidé tak mohou běžně jezdit do zaměstnání. Musejí jen počítat s tím, že kromě zavření škol se ruší i všechny akce, ať už sportovní či kulturní s počty účastníků nad 100 lidí, a to od dnešních 18 hodin. Lidé si tak například nezajdou do kulturního domu Elektra na pro dnešní večer původně naplánovaný koncert Hradišťanu.

IMG_20160922_173653

tz.

 

, , , , , ,
F