Home » ZPRÁVY » KRIMI » Návštěvníci festivalu se alkoholu nevyhýbali

Návštěvníci festivalu se alkoholu nevyhýbali

V rámci hudebního festivalu, který se letos poprvé konal v areálu vodní nádrže Štěrkoviště v Otrokovicích, bylo v pohotovosti několik desítek policistů, kteří dohlíželi na veřejný pořádek a bezpečnost všech návštěvníků i účinkujících. V souvislosti s dopravou také kontrolovali, zda řidiči odjíždějící z areálu před jízdou nepožili jakoukoliv návykovou látku.

Prvním hříšníkem, který usedl pod vlivem alkoholu za volant vozidla Ford Mondeo, byl třiadvacetiletý muž z obce na Uherskohradišťsku. Dechová zkouška u něj v neděli krátce po jedné hodině ráno opakovaně ukázala hodnotu 0,55 promile. Vzápětí, v 1.35 hodin, uvízl v policejních nástrahách další mírně podnapilý řidič. Jednačtyřicetiletý muž jedoucí ve vozidle Toyota RAV 4 z obce u Luhačovic nadýchal 0,3 promile. A poslední, devětadvacetiletý řidič z obce u Zlína, který se ovšem z festivalu vracel až ráno, nadýchal ještě v 8.20 hodin 1,01 promile alkoholu.

Všem hříšníkům odebrali policisté na místě řidičský průkaz a další jízdu jim zakázali. U devětadvacetiletého řidiče určí přesné množství alkoholu v organismu až lékařské vyšetření, které následovalo po dechové zkoušce. Za přestupek hrozí ve správním řízení všem třem mužům pokuta a zákazu řízení.

0

por. Bc. Monika Kozumplíková
tz.

 

 

,
F