Home » ZPRÁVY » KORUNKA LUHAČOVICE » Na charitativní módní přehlídce vybrali přes 200 tisíc korun

Na charitativní módní přehlídce vybrali přes 200 tisíc korun

V Městském domě kultury Elektra v Luhačovicích se uskutečnil další ročník již tradiční benefiční módní přehlídky pod názvem Luhačovice město zdraví a módy. Akci každoročně pořádá dobročinný spolek Korunka Luhačovice ve spolupráci s řetězcem lázeňských hotelů Royal Spa.

Celým večerem provázeli Tereza Kostková a Martin Dejdar. Před nabitým sálem čítajícím více než 550 hostů vystoupil držitel ceny Thálie muzikálový herec a zpěvák Peter Pecha. Své kolekce letos představili Beata Rajská, Yvona Leitner, módní značka Vabacci nebo mladý talentovaný návrhář Adam Grmolec, jenž se probojoval do finále soutěže mladých oděvních designérů Van Graaf Junior Talent. Exkluzivním hostem byl módní návrhář Osmany Laffita, který si svou bezprostředností a obrovským charismatem okamžitě získal celý sál.

„K Luhačovicím mám srdeční vztah a Korunku Luhačovice dlouhodobě aktivně podporuji,“ prozradila Beata Rajská poté, co během večera společně s ředitelkou Korunky Luhačovice Veronikou Záhorskou představily společný projekt látkových tašek vyrobených na zakázku, které se budou prodávat na různých místech po celé republice. Výtěžek z jejich prodeje poputuje prostřednictvím Korunky vybraným zdravotně postiženým a vážně nemocným dětem. Tašky určené pro dobrou věc na místě pokřtili známé osobnosti.

Během benefičního večera se letos vybrala částka přesahující 200 tisíc korun. Peníze budou přerozděleny vybraným potřebným rodinám s nemocnými a handicapovanými dětmi. Ještě během večera si maminka Jiřího Hodulíka, který je upoután na invalidní vozík, převzala panenku Korunku, která pomůže dofinancovat nový invalidní vozík částkou téměř 40 tisíc korun.

„Charitativní práce má velký smysl, a především dává naději druhým žít alespoň trochu kvalitnější život. Tak tomu je hlavně v situacích, kdy pomáháte rodinám s nemocnými nebo postiženými dětmi. V těchto případech vidíte, že je vaše pomoc nejpřínosnější,“ popsala svou dlouholetou práci organizátorka projektu a ředitelka Korunky Luhačovice Veronika Záhorská.

Benefiční přehlídka pod názvem Luhačovice – město zdraví a krásy patří již k tradičním každoročním akcím. Dobročinný spolek Korunka Luhačovice ji pořádá již od roku 2002. Za tu dobu se z původní malé charitativní módní přehlídky stala jednou z nejvýznamnějších akcí tohoto druhu ve Zlínském kraji. Podporují ji pravidelně významné osobnosti kraje i velkých firem. Letos proběhl již 17. ročník.

Hlavním bodem programu je charitativní módní přehlídka, které se pravidelně zúčastňují slavné osobnosti z oblasti kultury a módy. Každým rokem na jaře se do Luhačovic sjedou významní módní návrháři, kteří v rámci charitativní módní přehlídky představují své aktuální kolekce. Výtěžek z benefice je podle přísných pravidel rozdělován mezi malé děti a organizace, které o ně pečují. Již několik let tuto akci svými kolekcemi podporuje přední módní návrhářka Beata Rajská. V minulosti součástí akce byl i tenisový turnaj osobností nebo bazar luxusního zboží.

Charitativní organizace KORUNKA LUHAČOVICE, z.s. dlouhodobě podporuje nemocné, handicapované a opuštěné děti či sociálně slabé rodiny ve Zlínském kraji. Svou pomoc soustřeďuje především konkrétním rodinám nebo dětem v domovech či kojeneckých centrech. Za dobu své existenci dětem a rodinám rozdělila již přes 10 milionů korun.

kol (1)

kol (2)
tz.

 

 

, ,
F