Home » ZPRÁVY » CHARITA LUHAČOVICE » Adventní benefiční koncert Charity Luhačovice je především o ochotě se zapojit

Adventní benefiční koncert Charity Luhačovice je především o ochotě se zapojit

O příjemný prožitek z jedenáctého Adventního benefičního koncertu pro Charitu Luhačovice se v kostele Svaté rodiny v Luhačovicích postaral místní folklorní soubor Malé Zálesí a Schola z Brumova-Bylnice.

V pátek 7. prosince se v Luhačovicích uskutečnil nejen řemeslný jarmark s celodenním programem před radnicí a rozsvěcováním vánočního stromu, ale také Adventní benefiční koncert Charity Luhačovice. Koncert se uskutečnil v kostele Svaté rodiny v 18:15 a byl tak závěrečnou tečkou celého dne.

Jako první vystoupil folklorní soubor Malé Zálesí z Luhačovic, který připomenul adventní lidové tradice v podání dětských skupin, muziky a ostatních členů. Soubor oslavil letos 55. výročí od svého založení a během své existence se v něm vystřídalo několik generací tanečníků a hudebníků.

Po souboru se představila Schola z Brumova-Bylnice, která koncert pojala spíše jako takové adventní zastavení proložené písněmi a mluveným slovem.

Ředitelka Charity Luhačovice Mgr. Lenka Semelová, DiS. zahájila koncert těmito děkovnými slovy:

„Je úžasné, že už po jedenácté se tu můžeme společně setkat a načerpat díky našim účinkujícím předvánoční atmosféru. Tyto adventní dny nám připomínají, že je dobré v životě zpomalit a přes Vánoční shon se zamyslet, co je v životě důležité. Tato tradice pomáhá posouvat kvalitu našich služeb stále dopředu a díky ní můžeme každoročně pomoci několika desítkám lidí. Děkuji vám všem, kteří jste se rozhodli dnešní večer podpořit, ať již svým vystoupením, účastí nebo finančním příspěvkem. Děkujeme za podporu této akce také farnosti Luhačovice, otci Hubertovi a městu Luhačovice. Děkuji všem okolním obcím a firmám, které se nás letos rozhodli podporovat. Poděkovat chci také vám všem jménem Charity Luhačovice i jménem našich uživatelů a dobrovolníků.“

Krátké slovo pronesl také Ing. Jiří Šůstek, současný místostarosta Města Luhačovice, který Charitě Luhačovice poděkoval za poskytování sociálních služeb pro občany města.

Vstupné na tuto událost bylo dobrovolné a výtěžek z benefičního koncertu ve výši 8.856,- Kč chceme použít na úpravu zahrady Charity Luhačovice se zaměřením na aktivní společenské vyžití našich uživatelů. Děkujeme za vaši přízeň.

Mezi společnostmi, které Charitě vyjádřily svou podporu nejen s konkrétním záměrem tohoto koncertu, jsou:

Farnost Luhačovice a Pozlovice, Město Luhačovice a okolní obce.

KALADA Luhačovice, LUHATRADE s.r.o., P & L, spol. s r. o. BISKUPICE, Pavlacký s.r.o.

Podravka – Lagris a.s., VAVRYS CZ s.r.o., VINCENTKA a.s., která věnovala interpretům i láhve Vincentky, ZÁLESÍ a.s. Luhačovice.

Mezi individuálními dárci je to pí. Humeníková, pí. Máčalíková, p. Pančocha, p. Slovák, p. Váňa a další drobní a anonymní dárci.

Ještě jedou, chceme poděkovat všem účinkujícím – folklorním souboru Malé Zálesí z Luhačovic a Schole z Brumova-Bylnice, kteří nás podpořili svým umem. Chceme také poděkovat otci Hubertu Wójcikovi za možnost uskutečnit opět benefiční koncert v prostorách kostela Svaté rodiny.

Děkujeme vám všem, kteří jste jakkoliv přispěli a dali nám tak najevo, že Charita Luhačovice je pro vás důležitá.

Za Charitu Luhačovice vám přejeme, příjemně prožitou dobu adventní až do radostných Vánoc.

stažený soubor

tz.
Mgr. Anna Martincová

 

, ,
F