Home » ZPRÁVY » KRIMI » Odcizil peníze a zlaté šperky za 167 tisíc korun

Odcizil peníze a zlaté šperky za 167 tisíc korun

Na třiašedesátiletého muže z Luhačovic čekalo po návratu z výletu velmi nepříjemné překvapení, kterému by se určitě velmi rád vyhnul. Někdo se mu vloupal do bytu, odkud odcizil peníze a zlaté šperky za 167 tisíc korun. Policisté z Luhačovic případ šetří jako krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. V případě vypátrání hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let.

V neděli kolem půl desáté večer se muž vrátil domů. Už při otevírání vchodových dveří ho zarazilo, že je nelze úplně otevřít a brání jim v tom skříňka, která za nimi stojí. Dveře dál neotevíral a šel se podívat na byt zvenku. Tam zjistil, že má otevřené okno do kuchyně i balkonové dveře. Na nic už nečekal a zavolal na linku tísňového volání 158. Policisté z Luhačovic zavolali psovoda se speciálně vycvičeným psem a kriminalistického technika. Muž zjistil, že mu zloděj ukradl tři zlaté prsteny, sběratelskou sbírku mincí a 150 tisíc korun v hotovosti. Hodnota sbírky mincí prozatím nebyla vyčíslena. Škoda způsobená krádeží by se po jejím zhodnocení mohla několikanásobně zvýšit.

Pokud by někdo zaznamenal nabídku velkého množství sběratelských mincí k prodeji, prosíme, ať se ozve na telefonní číslo policistů z Luhačovic: 974 666 751 nebo 725 292 345.

Police

tz.
nprap. Monika Kozumplíková

 

,
F