Home » ZPRÁVY » SPORT » Štítná nad Vláří – FK Luhačovice 1:2

Štítná nad Vláří – FK Luhačovice 1:2

Do utkání jsme vstoupili aktivně a již ve 4. minutě jsme zahrozili z rohového kopu, bohužel Popelka míč namířil do boční sítě. V 18. minutě jsme byli nuceni střídat, ze hřiště odkulhal Jan Kořenek. Do hry tak naskočil Patrik Bartek. Soupeře jsme tlačili a ve 20. minutě se mohl radovat Liška, ale jeho střela proletěla těsně nad brankou domácích. O šest minut později byl Liška v roli nahrávače, poslal luxusní centr na nohu Davida Červenky, ten ovšem z blízka minul. O minutu později David naopak centroval, našel nabíhajícího Bartka, ovšem jeho hlavičku srazil bránící hráč na roh. Tlak narůstal, domácí se prezentovali jen hrou po hranici pokutového území. Ve 31. minutě Broňa Červenka našel za obranou nabíhajícího Davida Červenku, ten byl ve vápně sražen nedovoleně a šlo se na penaltu. Míč si postavil sám faulovaný, ale svůj pokus bohužel neproměnil. Výsledek se tedy neměnil. O 5. minut později pálil z dálky Pešek, domácí Vaculík míč neudržel, ovšem dorážku Bernátka kryl. Domácí se prakticky k ničemu nedostávali. Za zmínku stojí jen jedna dělovka z 36. minuty ze střední vzdálenosti, která ovšem naši branku netrefila. V závěru poločasu jsme se přece jen mohli radovat, David Červenka sekl obránce na hranici šestnáctky a míč napálil do břevna. Poločas tedy skončil 0:0.
Druhý poločas už tak zajímavý nebyl. Hra se vyrovnala, a převážně se hrálo mezi vápnama. Bez větší šance. Nejvíce horko nám bylo v 64. minutě, kdy Švec rozehrál přímo na kopačky domácího borce, situaci ovšem zachránil vracející se Popelka, který v poslední chvíli míč soupeři vypíchl. O deset minut později jsme se již mohli radovat. David Červenka udělal kličku ve vápně, soupeř ho bránil nedovoleně a pískala se druhá penalta. Tentokrát si míč vzal Suchý a nekompromisní střelou k tyči nás poslal do jednobrankového vedení. V 81. minutě se na hřiště dostal i trenér Jelínek. Vystřídal vyčerpaného Davida Červenku a v 89. minutě vsítil branku na 2:0, na kterou mu nahrál další střídající hráč Slobodian, ten byl na hřišti minutu. Závěr přinesl víc rozruchu než dosavadní průběh druhé půle. Domácí se nevzdali, a posledním nákopem do vápna se dostali taky k zahrávání pokutového kopu a to když náš obránce srazil nedovoleně hráče domácích. Míč si postavil domácí kanonýr Vaculík a bezpečně proměnil. To bylo ovšem už v nastaveném čase. Po rozehrání míče, sudí ukončil zápas a my tak zvládli důležitý zápas za 3 body.

Branky: Suchý (p.), Jelínek – Vaculík (p.)

Hodnocení trenéra: „Dnes se mi líbil první poločas, byli jsme aktivní a vytvářeli jsme si šance. Opět se ale potvrdilo, jak se na branku nadřeme. Ve druhé půli už to nebylo ono. Měli jsem pokračovat v aktivní hře, ale naopak jsem polevili a soupeř se dostal do hry. Takové věci se nevyplácí. Naštěstí to dobře dopadlo.“

IMG_7392

Autor: FK Luhačovice

 

 

, , ,
F