Home » ZPRÁVY » KRIMI » Za zničení značek jim teď hrozí vězení a pokuta

Za zničení značek jim teď hrozí vězení a pokuta

Policisté z Luhačovic sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení pětadvacetiletému muži z Uherskohradišťska. V případě odsouzení hrozí dosud netrestanému muži trest odnětí svobody až na tři roky. Jeho sedmadvacetiletému kamarádovi hrozí za přestupek proti majetku několikatisícová pokuta.

Po přijetí telefonátu na linku tísňového volání o zničených dopravních značkách v Luhačovicích vyslal začátkem března o půl osmé ráno operační důstojník k prověření oznámení hlídku policistů z obvodního oddělení Luhačovice. Policisté zjistili, že někdo násilím vyvrátil dvě dopravní značky z obrubníku a nechal je ležet na vozovce. Jednalo se o zákazovou a informativní dopravní značku. Policisté se zeptali ženy za barem a jejího přítele v blízkém podniku a zjistili, že asi před hodinou viděli, kdo a jakým způsobem značky zničil. Po chvíli šla kolem skupina mladých lidí, všichni tvrdili, že o poškození značek nic neví. Svědci z baru však dva z mladíků poznali a označili jako výtržníky. Jednalo se o pětadvacetiletého muže z Uherskohradišťska a sedmadvacetiletého muže z Luhačovic. Oba výtržníci se nakonec ke zničení přiznali s tím, že byli pod vlivem alkoholu a měl to být vtip.

Zničením dvou dopravních značek vznikla Technickým službám Luhačovice škoda ve výši téměř dva a půl tisíce korun. Jednání pětadvacetiletého muže vyhodnotili policisté kvůli zničení zákazové značky jako trestný čin. Zničení informativní značky s názvy ulic vyhodnotili jako přestupek proti majetku a postoupili ho k projednání zaměstnancům místně příslušného úřadu.

13.4.17

tz.
nprap. Monika Kozumplíková
Foto: PČR

 

 

,
F