Home » ZPRÁVY » SPORT » FK Luhačovice – FK Vigantice 1:2 p (1:0)

FK Luhačovice – FK Vigantice 1:2 p (1:0)

 

Smolný zápas byl k vidění v sobotu po poledni. Soupeř sice ve druhé minutě protáhl dalekonosnou střelou Kuchaře v bráně, ale na dlouhou dobu to bylo z jeho strany vše. Hra se odehrávala spíše na hostující polovině. Do dvacáté minuty jsme měli několik slibných příležitostí. Talaš pálil z blízka nepřesně a Davida Červenku skvěle vychytal brankař. Gól byl cítit ve vzduchu, naše aktivita přinesla ovoce. Unikající David Červenka byl nedovoleně sražen v pokutovém území, sám si vzal míč a postavil se k zahrávání penalty. Kopem alá Panenka překonal bezmocného gólmana soupeře 1:0. Dále jsme tvořili hru a hledali skuliny v pozorné obraně Vigantic. Coufalík po rohu nejprve jen těsně minul branku, neuspěl ani Bartek, či Broňa Červenka. Soupeř si v první půli vytvořil jednu vyloženou šanci, kdy po centru zakončoval nikým nehlídaný útočník hlavou, ovšem míč šel mimo tři tyče. Poslední slovo měl Coufalík, který natáhl z dobrých 30 metrů a gólman hostů měl plné ruce práce, aby míč vytáhl z šibenice. První poločas jsme tedy dokázali vstřelit jen jednu branku.

Do druhé půle jsme se opět vrhli po hlavě a to doslova. David Červenka po rohu mířil trestuhodně vedle. Během utkání jsme zahrávali velké množství rohových kopů, ani jeden jsme nedokázali proměnit. Soupeř se dostával k naší brance jen velmi zřídka o to víc byl šokující jejich gólový útok. V 58. minutě se uvolnil hráč na pravém křídle, obrana nepokryla nabíhajícího Uribeho a ten míč hlavou tečoval míč za bezmocného Kuchaře 1:1. Od té chvíle jsme bojovali proti zabetonované obraně a nedokázali jsme absolutně nic vymyslet. Za zmínku stojí jen průstřel vápnem Peška. Jelikož jsme už branku neohrozili, šlo se do penaltového rozuzlení.

Penalty jsou snad naším prokletím. Hned první dvě jsme neproměnili a bylo rozhodnuto. Dva body si odváží taktickým výkonem hrající soupeř.

 

Branky: David Červenka – Uribe Juan Pablo

 

Penalty za FK Luhačovice: Talaš (nedal), Liška (nedal), Červenka B., Knot

 

Sestava domácí:

Kuchař, Pešek, Talaš, Coufalík, Kořenek (86. Knot), Bartek (71. Liška), Červenka B., Červenka O., Polách, Bernátek (79. Daňo), Červenka D.

 

Sestava hosté:

Slovák – Lemchi, Řepka, Paleček (87. Křiva), Bolcek(82. Vičan), Štreit, Paprskář, Uribe, Musiol, Kulišťák, Dian

 

 

Hodnocení trenéra domácích Jana Jelínka:

„Soupeř přijel v oslabené sestavě a od začátku bylo jasné s jakou taktikou. Poctivě bránit, a nakopávat míče na rychlého útočníky. Poctivou obrannou hrou a disciplínou to dotáhli až na 2 body. Mrzí mě nevyužitý tlak hlavně z první půle. Měli jsme odskočit výraznějším rozdílem. Druhá půle už byla z naší strany horší, nedokázali jsme nic vymyslet na organizovanou hru soupeře. Chybí nám klid a trpělivost na míči, na tom musíme zapracovat. Co mě mrzí a štve nejvíce je přístup k pokutovým kopům. Tam máme další problém“

Autor: Martin Coufalík

 

, ,
F