Home » ZPRÁVY » SPORT » SFK ELKO Holešov – FK Luhačovice (dorost) 5:1

SFK ELKO Holešov – FK Luhačovice (dorost) 5:1

První jarní utkání na přírodní trávě luhačovického dorostu přineslo divoký výsledek. Utkání začalo pro domácí náramně. V desáté minutě se z dálky trefil domácí středopolař a brankář Gabaj nestačil zareagovat 1:0.

Domácí byly o chlup dříve v kritických momentech, kde během 4 minut zblokovali v pokutovém území střely Daňa, Krause i Suchého, který tváří v tvář brankáři neproměnil. Hosté zahrávali pokutový kop, po kterém holešovský obránce zahrál rukou, ale penalta se nekopala i přes velké protesty luhačovického celku (i pomezního rozhodčího). Roh se tedy opakoval a Daňo se náramně uvolnil a křižnou hlavičkou lízl pravou spojnici brány. Hra se odehrávala převážně ve středu pole a domácí vyčkávali na brejky. Ve 35. minutě po zaváhání Bači přišla průniková přihrávka mezi stopery, kterou již Šůstek nestačil zblokovat a domácí útočník skóroval 2:0.

V druhé půlce domácí přežili několik brankových příležitostí a i nadále si udržovali dvoubrankový náskok. Holešovský brankář chytal ve vynikající formě a měl bezvadně postavenou brankovou konstrukci, kterou během chvilky hned 2x orazítkovali dorostenci z Luhačovic. Přišla 58. minuta a další branka domácích, kde se šikovný štírek uvolnil v pokutovém území a zakončil k pravé tyči Gabajovi brány 3:0. Po rozehrávce se ke střele z dálky chystal Suchý, ale jeho střela skončila jak jinak – na tyči domácího brankáře.

Holešovice hráli v poklidu a snažili se vyčkávat. Po jednom z brejků se naši obránci včas nezajistili a brankář Luhačovic po čtvrté lovil míč ze své sítě. Po této brance byl Holešov spokojený s výsledkem a nikam se nehrnul. Několik ostrých faulů, které zůstaly bez potrestání, přišly v závěrečné dvacetiminutovce. Nepěkným způsobem byl sestřelen Daňo, který už už pronikal do brankové příležitosti. Následný přímý kop poslal do sítě Smejkal 4:1. Hosté začali mít více ze hry a skvěle chytající brankář domácích držel Holešov.

Osm minut před koncem Červenka vyvážel míč po pravé straně, snažil se přihrát Smejkalovi, kterého předskočil agilní záložník, přešel i přes Červenku a řítil se do vápna. Zakončení provedl náramně a navýšil náskok na 5:1. 85. minuta a křídelní kombinace luhačovic po ose Červenka, Smejkal, Kraus a zakončujícím rychlíkem Mikelem skončila perfektním zákrokem brankáře. Z následného rohu nejvýše vyskočil Daňo a mířil jen těsně vedle pravé tyče! Rozhodčí Ponížil viděl ruku holešovického obránce a nařídil pokutový kop – Suchý si vzal míč a poslal míč do míst, kde se brankář Holešovu vyšponoval k fantastickému výkonu a vytáhl míč na roh! Z následně zahrávaného rohu míč propadl k Suchému, který nastřelil pravou tyč holešovské brány, a štěstíčko bylo nadále přikloněno k domácím. Na závěr se již nic významného nestalo a domácí si zaslouženě připisují všechny body. Věříme, že v příštím kole se paní Štěstěna přikloní na stranu Luhačovic.

Branky: Smejkal

Sestava: Gabaj – Mikel, Buberník, Šůstek, Bača – Suchý, Michalec, Smejkal, Coufalík – Daňo, Kraus

Střídal: Záhorovský, Červenka

Dorost Luh.

Foto: FK Luhačovice
Autor: Martin Surý

 

, , ,
F