Home » ZPRÁVY » SPORT » FK Chropyně vs. FK Luhačovice 1:2 (0:0) po pokutových kopech

FK Chropyně vs. FK Luhačovice 1:2 (0:0) po pokutových kopech

xacko_vzor_vyhra.jpg.pagespeed.ic.-muY_wuoCh

Naši muži zavítali na horkou půdu FK Chropyně, kde mají stejné záchranářské ambice. Ve větrném počasí jsme hráli vyrovnanou partii.

První jsme ovšem zahrozili my. Již ve druhé minutě se po aktivním presu ocitl sám na hranici pokutového území kapitán Bernátek. Střílel však nad. Poté se hra odehrávala spíše mezi šestnáctkami týmů. Střelecké pokusy ze střední vzdálenosti zkoušel Červenka i Polách, ale marně. Soupeř držel opticky míč, troskotal na pozorné obraně.

Do ojedinělého úniku se dostal Vojtášek, ale tísněn Coufalíkem mířil nepřesně. Ve 41′ se krásně obtočil na rohu vápna Liška a pohotovou střelou protáhl domácího brankáře. Ten vytěsnil střelu na roh. Z následující výhody Polách hlavičkoval na zadní tyče pouze do tyče, následnou dorážku soupeř odvrátil. Do kabin se tedy šlo bez branek.

V druhém poločase soupeř zvýšil aktivitu. Naši borci je však nepouštěli do větších příležitostí. Střely ze strany a dálky kryl Kořenek. Naše kombinace vázla a kupily se nepřesnosti. V 72′ soupeř zužitkoval tlak, kdy po centru z pravé strany na třikrát dorazily za záda bezmocného Kořenka. Nesložili jsme zbraně a již v 78′ vybojoval míč střídající Zámorský, posunul na naběhnutého Červenku. Po nepovedené střele na zadní tyči zakončoval ve skluzu Bernátek. Bylo vyrovnáno. V 89′ minutě měl ještě příležitost Zámorský, ale v šanci zaváhal. Konečný výsledek po 90′ byl tedy 1:1.

Následovaly pokutové kopy. Naši borci proměnili všichni, hlavně Bernátkova kulišárna stála za to. Rozhodující pokutový kop proměnil Zámorský. Jsme tedy šťastnějším týmem a vezeme 2 body.

 

Penalty: Červenka D., Polách, Kalus, Talaš, Bernátek – Pešek, Zámorský

Branky: Bernátek

Sestava FK Luhačovice: Kořenek Jakub – Pešek, Coufalík (81. Knot), Talaš, Kořenek Jan – Liška (75. Zámorský), Kalus, Polách, Heger (90. Man) – Červenka D., Bernátek (K)

 

Sestava FK Chropyně: Večeřa – Vojtášek, Gajdošík, Kutňák, Urubek, Vaňhara (K), Paciorek, Prešnajder, Panáček, Hrabal, Stratil

 

Hodnocení Tr. FKL: „Musím kluky pochválit. Bojovali do konce a urvali tak 2 body. I když soupeř držel více míč, byli jsme nebezpeční. Měli jsme minimálně stejný počet vyložených šancí. Předvedli jsme disciplinovaný výkon a odměnou jsou dva body ze hřiště zkušeného soupeře. Hráči jako Paciorek, Vojtášek, Prešnajder a Vaňhara jsou velmi kvalitní. Pro nás cenný zisk. V penaltovém rozstřelu jsme byli šťastnější, chtěl bych vypichnout Bernátkovu kulišárnu. To co si dovolil u penalty baví fanoušky fotbalu.“

 

Foto: FK Luhačovice
Autor: Jan Jelínek

 

, , ,
F