Home » ZPRÁVY » KULTURA » Jarní prázdniny nabídnou školákům spoustu zábavy

Jarní prázdniny nabídnou školákům spoustu zábavy

IMG_5982

V nacházejícím týdnu si děti na Východní Moravě užijí jarní prázdniny. Připravená je pro ně celá řada akcí.

Vydat se mohou třeba do ZOO Zlín, kde až do 13. března platí snížené vstupné. Dospělí zde zaplatí 80 Kč, děti 40 Kč. Další výhodou je prodloužená otevírací doba do 17:00.

Masarykova veřejná knihovna připravila pro děti a jejich rodiče pět akcí, například Velikonoční zajíčky nebo Hravé čtení spojené s promítáním. 

Muzeum Kroměřížska v Kroměříži pořádá v pondělí 9. a v úterý 10. března Jarní prázdninové dílny, uskuteční se vždy od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:00. Vyrobit si zde bude možné třeba zvířátka, přáníčka, zápichy do květináčů a jiné dekorace s jarní tematikou. Výrobky v jednotlivých dílnách se budou obměňovat. Vstupné je 40 Kč.

V Muzeu luhačovického Zálesí v Luhačovicích chystají od úterý 10. do pátku 13. března vyšívací dílnu s názvem Vyšívaný šáteček z Luhačovic dáreček. Otevřená bude vždy
od 9:00 do 16:00.

Ve středu 11. března se v luhačovickém Wellness hotelu Ambra půjde od 14:30 do 17:00 na Maškarní karneval pro děti. Na účastníky čeká plno her, sladké výhry, soutěže o nejlepší masku a diskotéka. Vstup je zdarma.

V neděli 15. března se bude Domu kultury v Kroměříži hrát pohádka O Koblížkovi. Než se nafoukaný Koblížek ocitne v žaludku chytré lišky, zažije on i zvířátka, která na své cestě potká, roztodivné příběhy. Představení začne v 14:30, dětské vstupné stojí 60 Kč, dospělí zaplatí 90 K, rodinné vstupné je 240 Kč.

V Ulité Kafé v Uherském Brodu se v neděli uskuteční literárně cestovatelská beseda se spisovatelkou Vendulou Borůvkovou nad její dětskou knížkou Annie a berlepsové. Třináctiletá Annie cestuje s maminkou po malajském vnitrozemí, jenže poté se něco zvrtne a ona se s tajemnými berlepsy vydá na svéráznou výpravu do Tibetu. Jenže o pár století dříve… Beseda začne v 15:00.

 

tz.
Renata Škrobálková

 

F