Home » ZPRÁVY » KULTURA » Food Festival potěšil návštěvníky Luhačovic

Food Festival potěšil návštěvníky Luhačovic

(3)

V sobotu se Luhačovice na jeden den proměnily v gastronomické nebe. Na Food Festivalu, který tu proběhl, se potkávala moderní gastronomie s historickou kuchyní. Hotely Resortu Luhačovice spolu s hotelem Alexandria se utkaly o titul Nejchutnější kuchyně. Vítězství už po druhé obhájil hotel Vega.

Sobotní program Food Festivalu Luhačovice zahájily elegantní dámy a šarmantní pánové Okrašlovacího spolku Calma, kteří představili nejen historické kostýmy, ale také kuchyni, kterou jste mohli v Luhačovicích ochutnat před dvěma sty nebo i padesáti lety. Nechyběly barokní paruky, charlestonové šaty nebo uniformy dávných kuchařek. Mezi členy spolku se také objevila Magdalena Dobromila Rettigová i s manželem.

Moderní kuchyni představili členové Staré gardy Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, kteří svou cooking show absolvovali ve špičkových rondonech a s kulinářskými řády na prsou. Příjemnou podívanou byly i pečlivě nazdobené stany jednotlivých hotelů, stejně jako pečlivě připravená menu, která na Food Festivalu hotely prezentovaly. Kromě mladého býčka, který se otáčel na rožni hotelu Alexandria, mohli návštěvníci ochutnat historické menu, které podle starých receptů připravil hotel Vyhlídka, výbornou panna cottu s pomerančovou omáčkou u stánku Augustiánu nebo kuřecí capuccino šéfkuchaře z Pohody. Největším hitem se však stal marinovaný špalíček vepřové panenky s omáčkou z bílé čokolády a chilli papriček, který hostům nabídl hotel Vega. Ten se také stal vítězem soutěže o nejchutnější kuchyni Food Festivalu Luhačovice a obhájil tak své loňské vítězství.

Přes drobné dešťové přeháňky, které celou akci provázely, se návštěvníci s převahou přenesli a užívali si příjemný gurmánský den se skleničkou vychlazeného sektu nebo šálkem vynikající kávy. Na Food Festival do Luhačovic dorazilo více než 1500 lidí, aby ochutnávali, degustovali a poznávali nové chutě luhačovských kuchyní. Mezi ně patřila i nová příchuť lázeňských oplatků, které si místní výrobna CLIP připravila speciálně pro Food Festival. Tu doplnila pečlivě sestavená menu hotelů i ochutnávky mořských plodů a netradičních dezertů na pódiu. Téma letošního Food Festivalu – Historie luhačovické kuchyně, se příjemně prolínalo celým sobotním programem.

tz. Mgr. Lenka Blažková

 

 

,
F